Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα επιτύχει τον στόχο της να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2%

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα επιτύχει τον στόχο τη...

"Δεν είμαι απαισιόδοξη για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης"

Την πεποίθησή της ότι η ΕΚΤ θα πετύχει τον στόχο της να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο επίπεδο του 2% εξέφρασε η πρόεδρος της Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα “La Tribune Dimanche”. Το ότι ο πληθωρισμός της Ευρώπης μειώνεται προς το παρόν σημαντικά ήταν και ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν είμαι απαισιόδοξη για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης βραχυπρόθεσμα, συμπλήρωσε η κυρία Λαγκάρντ.


Επίσης η πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε και για τα αποθέματα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ένας από τους λόγους που οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρώπη είναι επειδή η κατάσταση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ευρώπη  είναι πιο καλή από ό,τι ήταν πριν.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται. Ποιος θα φανταζόταν πριν από έναν χρόνο πως θα μπορούσαμε να αναπληρώσουμε περισσότερο από το 90% των αποθεμάτων φυσικού αερίου μας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023;» διερωτήθηκε. Αυτό μας επιτρέπει να δούμε τον επερχόμενο χειμώνα αν όχι ήρεμα- τουλάχιστον με περισσότερη αυτοπεποίθηση, συμπλήρωσε.


Παράλληλα η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ. Τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που εάν αυτά διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα, τότε αυτά θα συμβάλουν εγκαίρως στον στόχο που έχει τεθεί για την επιστροφή του πληθωρισμού, τόνισε με έμφαση η κ. Λαγκάρντ. Μάλιστα το www.reuters.com υπενθυμίζει πως η ΕΚΤ αύξησε τον περασμένο μήνα το βασικό της επιτόκιο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, δηλαδή στο 4%.

 

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις