Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κασσελάκης: Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρόσωπα του νέου προεδρείου της ΚΟ

Κασσελάκης: Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικ...

Η πρόταση του για την συγκρότηση προεδρείου της ΚΟ πλειοψήφησε

Κάλεσμα ενότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλε από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Την ίδια στιγμή η πρόταση του για την συγκρότηση προεδρείου της ΚΟ πλειοψήφησε.

Έτσι αποφασίστηκαν τα εξής πρόσωπα να αναλάβουν:
-Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος ΚΟ
-Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας ΚΟ

-Για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων: Διονύσης Καλαματιανός, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νίκος Παππάς
-Διευθυντής ΚΟ, Γιώργος Τσίπρας
-Συντονιστής Τομεαρχών που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια, Παύλος Πολάκης.

Στην πρώτη του εμφάνιση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του ο Στέφανος Κασσελάκης επαίνεσε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του το έργο των βουλευτών, ενώ έκανε αναφορά και στον πρώην πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα.

«Να παλέψουμε μαζί γιατί για παρά πολύ κόσμο είμαστε η τελευταία ελπίδα. Όπως ακούσατε είμαστε η τελευταία ελπίδα. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας εδώ. Η ποιότητα του κοινοβουλευτικού μας προσωπικού είναι παρά πολύ υψηλή. Στο κοινοβούλιο εσείς θα δίνετε την καθημερινή μάχη απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για την εκλογή του τόνισε ότι εξελέγη από την βάση του κόμματος με «ξεκάθαρο μήνυμα» ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. «Αυτό είναι ταυτοτικό ζήτημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε ο ρόλος του θα είναι να βρίσκεται στην κοινωνία, να προωθεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να ακούει τις απόψεις των πολιτών.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το κόμμα θα κάνει πλατιά απεύθυνση στους πολίτες και αυτό σημαίνει «να μην θεωρούμε κανένα φίλο ή μέλος μας δεδομένο». Μάλιστα τόνισε αρκετές φορές τις λέξεις «αριστερό κόμμα» στην ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως μία απόπειρα να απαντήσει στους φόβους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ότι μετά την εκλογή του θα χαθεί ο αριστερός χαρακτήρας του κόμματος.

«Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο αριστερό, δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας του νέου κόσμου. Πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής, εσωτερικής και εξωτερικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και όλες θα ακούει σε όλους και όλες», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο τόνισε ότι «δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό για να είμαστε αρεστοί» να γίνουν υποχωρήσεις σε «αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες που μας κρατούν ενωμένους».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές να είναι στο πλευρό του όπως θα είναι και εκείνος δίπλα τους αλλά προειδοποίησε ότι θα πρέπει να μείνει στην άκρη ο εγωισμός. «Θα είμαι στο πλευρό σας. Θέλω να είστε στο πλευρό μου. Θα βρούμε κοινό βηματισμό παραμερίζοντας τον εγωισμό για το συλλογικό, κινηματικό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει η αυθεντική έκφραση και της σύγχρονης πατριωτικής αριστεράς και ο σύμμαχος του ελληνικού, εθνικού, δημοκρατικού συμφέροντος», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις