Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών για καταφύγιο αδέσποτων ζώων: Ξετυλίγεται το κουβάρι...

Ώρα Πατρών για καταφύγιο αδέσποτων ζώων:...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στο θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και της διαχείρισής του από την δημοτική αρχή επανέρχεται η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στριμωγμένη στη γωνία του ρινγκ η Δημοτική αρχή Πελετίδη προσπαθεί να ξεφύγει με παλιές μεθόδους, προωθεί δήθεν “αγανακτισμένους” για να επιτεθούν.
Η επίσκεψή μας στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων ανέδειξε σωρεία προβλημάτων και έβαλε την δημοτική αρχή με την ουρά στα σκέλια να τρέχει να εφαρμόσει το νόμο, αφού τάραξε τα λιμνάζοντα νερά και ανάγκασε το Δήμο να καταρτίσει σχέδιο διαχείρισης φυσικών καταστροφών.
Ως γνωστόν το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα για τη χώρα μας και την Ευρώπη αφού αποτελούν πηγή εύκολου κέρδους με χαμηλό κίνδυνο για τα εγκληματικά δίκτυα. Προ μερικών ετών υπήρξε απόπειρα να "εξαχθούν" μέσω του λιμανιού της Πάτρας προς Ιταλία 36 ζώα και η έρευνα έδειξε ότι μεταφέρονταν από συγκεκριμένη “φιλόζωη" 1.500 ζώα το χρόνο στο εξωτερικό.
Οι οργανώσεις που συνεργάζεται ο Δήμος Πατρέων στο Καταφύγιο και η υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης και σύμβουλος του Δημάρχου, αντί να μας ευχαριστήσουν για την επισήμανση παραλείψεων, προχώρησαν σε μία αήθη προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής της Ώρας Πατρών. 
Η επίθεση δείχνει πανικό για αυτό και οι ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.
1. κ. Δήμαρχε το όνομα της συμβούλου σας και υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκεται σε site Μ.Κ.Ο "μη κερδοσκοπικού οργανισμού" που ασχολείται με υιοθεσία ζώων σε οργάνωση της Γερμανίας; Ποια η σχέση συνεργασίας με την "οργάνωση μη κερδοσκοπικού οργανισμού" της Γερμανίας;
Είναι προσωπική ή θεσμική και εξυπηρετεί ανάγκες τού Καταφυγίου; Υπάρχουν υιοθεσίες προς το εξωτερικό;
Συνεργάτης/ες ή άλλο μέλος στο καταφύγιο ασχολείται/νται επαγγελματικά με την αναπαραγωγή ζώων;
Πώς διαφυλάσσεται ότι τα ζώα που περνούν μέσα από το καταφύγιο σημαίνονται και κατόπιν υιοθετούνται μέσω του Δήμου και δεν "φεύγουν” από παράλληλες διαδρομές;
2. Όταν προκηρύχθηκε ο πρόχειρος διαγωνισμός από το Δήμο Πατρέων για την περισυλλογή και τη διαχείριση αδέσποτων ζώων το 2016 είχαμε παρέμβαση της βουλευτού της "Χρύσης Αυγής" Ζαρούλια. Στην επερώτηση της η βουλευτής επενέβαινε στα εσωτερικά του Δήμου Πατρέων και του διαγωνισμού και υποδείκνυε με ποιους συγκεκριμένους εθελοντές φιλόζωους θα έπρεπε να συνεργαστείτε και ποιοι έπρεπε να αποκλειστούν.
Ανέφερε “ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 73.615,50€, η διαχείριση του θα πρέπει να γίνει από συγκεκριμένους εθελοντές φιλόζωους που φροντίζουν τα ζώα ενώ πρέπει να αποκλειστεί Πρόεδρος γιατί δεν έχει εγκεκριμένο σωματείο”, όπως η ίδια ανέφερε.
Ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα θα λάβουν προκειμένου ο εν λόγω διαγωνισμός να μην κινδυνεύσει από τη συμμετοχή αναρμοδίων και επικίνδυνων πολιτών;
Πώς είχε την πληροφόρηση αφού επικαλείται έγγραφα του Δήμου και ποια η σχέση της "Χρυσής Αυγής" ;
Γιατί αποκλείστηκε ο συγκεκριμένος φιλοζωικός σύλλογος και δεν συνεργάζεστε μέχρι σήμερα;
Πώς είναι δυνατόν η βουλευτής να γνώριζε λεπτομέρειες και να υποδείκνυε ποιοι θα πρέπει να συμμετέχουν στο διαγωνισμό;
Κύριε Δήμαρχε μπορεί με τους αγανακτισμένους να προσπαθείτε να αλλάξετε ατζέντα, αλλά δεν μπορείτε να αποποιηθείτε των ευθυνών για τις υποχρεώσεις σας στο Καταφύγιο και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις