Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο ναός Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στα Ζαρουχλέικα

Πάτρα: Γιορτάζει ο ναός Αγ. Διονυσίου το...

Είναι ο προστάτης του δικαστικού σώματος - Την Τρίτη 3/10 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών που βρίσκεται στην οδό Ευβοίας 76, πανηγυρίζει και τιμά τον Άγιο που είναι ο προστάτης του δικαστικού κλάδου. Επίσης είναι ο προστάτης, πολιούχος της πόλης των Αθηνών και στην Αθήνα επίκεντρο του εορτασμού κάθε χρόνο είναι ο ομώνυμος ιερός ναός στο Κολωνάκι.

Στο ναό των Πατρών το πρόγραμμα περιελάμβανε απόψε Δευτέρα 2/10, παραμονή της εορτής πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και ακολουθεί στις 22.00 ιερά αγρυπνία ενώ το πρωί της Τρίτης 3/10/2023 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα μετά τις 18.00 με τον μεθέορτο εσπερινό και παράκληση ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ενώ θα πραγματοποιηθεί και μικρά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις