Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ζήτησαν την άμεση πρόσληψη 15 ατόμων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού

Πάτρα: Ζήτησαν την άμεση πρόσληψη 15 ατό...

Στη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Στην «ξαφνική» επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι εργαζόμενοι, έδειξαν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά  και τον "υποδέχτηκαν" με παράσταση διαμαρτυρίας και απαιτώντας ταυτόχρονα Συνάντηση μαζί του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αναφέρει ανακοίνωση  από το Σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης» του Νοσοκομείου, με πρόεδρο τον Μιχάλη Στελλάτο.

Το Σωματείο μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο μόνο της διαμαρτυρίας, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στον Υπουργό να μην δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, αλλά απαίτησε και Συνάντηση μαζί του.

Το Σωματείο μας στη Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας επικεντρώθηκε  σε τρία σημαντικά ζητήματα:

•              Στην αναγκαία και απαραίτητη περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

•              Στην αντιμετώπιση της Υποστελέχωσης.

•              Το εργασιακό μέλλον όλων των Συμβασιούχων.

Για το πρώτο ζήτημα, για μια ακόμη φορά το Σωματείο μας, κατέστησε στον Υπουργό την αναγκαιότητα της περαιτέρω κτιριακής αναβάθμισης έτσι ώστε το Νοσοκομείο μας να καταστεί ο πραγματικός ένας εκ των δύο πυλώνων της περιοχής μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Δ Ελλάδος και ότι είναι το τρίτο Νοσοκομείο σε δυναμικότητα σε όλη την 6η  Υπε.

Η έλλειψη κτιριακών υποδομών αποτελεί τροχοπέδη για την αναγκαία και περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να αναπτυχθούν πλήρως οι υπολειτουργούσες δομές μας, να αναπτυχθούν νέες δομές άκρως απαραίτητες, να στεγάσει δομές που στερούνται των απαραίτητων υποδομών και να στεγάσει δομές που  λειτουργούν  κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Τονίσαμε στον Υπουργό, για μια ακόμη  φορά την πάγια και διαχρονική θέση του Σωματείου μας, ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με ένα νέο κτίριο, ει δυνατόν Τριώροφο, που θα αναπτύξει τις προαναφερθείσες δομές και θα καλύψει επαρκώς όλες τις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας. 

Για την Υποστελέχωση φέραμε στον Υπουργό  χαρακτηριστικά παραδείγματα, που καταμαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια έλλειψη προσωπικού που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, όπου αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, όπως, την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ συστέγαση της Μονάδας Λοιμώξεων με την Πλαστική Χειρουργική, την κάλυψη βαρδιών με 2 μόνο Νοσηλευτές σε Κλινικές με 35 ασθενείς την, κάλυψη βάρδιας με 1 μόνο Νοσηλευτή σε Κλινικές με 15 και πλέον ασθενείς. Θέλαμε με αυτό τον τρόπο και αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την δύσκολη καθημερινή μας λειτουργία και να αποφύγουμε τον άχαρο ρόλο των αριθμών, γιατί μπροστά και πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

Αναδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτές οι προκηρύξεις που αναμένονται δεν  είναι τίποτα άλλο, από μια ανακύκλωση του υπάρχοντος προσωπικού που υπηρετεί ήδη στα Νοσοκομεία, το Επικουρικό προσωπικό θα μετατραπεί  σε Μόνιμο, θετική εξέλιξη μεν, αρνητική όμως, γιατί επιπλέον  νέοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία δεν θα έρθουν και απεναντίας με τις συνταξιοδοτήσεις που αναμένονται και θα είναι αρκετές, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε ακόμη λιγότεροι εργαζόμενοι.

Για τους Συμβασιούχους τονίσαμε για μια ακόμη φορά ότι δεν περισσεύει κανείς και επιβάλλεται η μονιμοποίησή τους, για να πάψουν να είναι υπό καθεστώς ομηρίας.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Υπουργό ήταν οι εξής:

•              Για την επιπλέον κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, δεν έδωσε καμία απάντηση και απ' ότι φαίνεται παραπέμπεται στις καλένδες.

•              Για την Υποστελέχωση, ανέφερε ότι τους πρώτους μήνες του νέου έτους αναμένουμε προκηρύξεις για Νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό. Τονίσαμε από την πλευρά μας, ότι αυτή η περιβόητη προκήρυξη η 7Κ/2022 πλησιάζει το 2024 και τα οριστικά αποτελέσματα ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί.

Να τονίσουμε για ακόμη φορά ότι αυτές οι θέσεις δεν θα είναι νέοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, ήδη εδώ και 5 χρόνια τα Νοσοκομεία λειτουργούν με -7.250 Μόνιμους Υγειονομικούς λιγότερους. Η ενίσχυση των Νοσοκομείων θα παραμείνει Όνειρο Θερινής Νυκτός.

•              Δεν μπορούμε όμως να τα μηδενίσουμε όλα, τα ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ αφορούν τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ και συγκεκριμένα, όσον αφορά τους Συναδέλφους με ΣΟΧ, ο Υπουργός ανέφερε κατηγορηματικά ότι ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ και από το νέο έτος οι Συμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν αναζητώντας το νομοθετικό πλαίσιο, συνέχισής τους. Αυτή η εξέλιξη είναι η δικαίωση των αγώνων του Σωματείου μας και  των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας, που αντιστάθηκαν και απέκρουσαν την είσοδο των εργολάβων στο Νοσοκομείο και αισθανόμαστε δικαιωμένοι που αυτή την θετική εξέλιξη  που αφορά όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας, ο Υπουργός μετά την παράσταση διαμαρτυρίας και την Συνάντηση μαζί του, για πρώτη φορά την ανακοίνωσε στο δικό μας Σωματείο. Έστω και την ύστατη στιγμή μετά από τέσσερα χρόνια εισακούστηκαν οι θέσεις μας, ότι οι εργολάβοι κοστίζουν πολύ περισσότερο, προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Για τους Συναδέλφους του προγράμματος των 4.000 μέσω ΟΑΕΔ ανέφερε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε ρύθμιση που οι συμβάσεις αυτές θα μετατραπούν σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Για τους Συναδέλφους Επικουρικούς προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων (που όπως μας ανέφερε, δεν γνώριζε αυτή την κατηγορία Συμβασιούχων), ανέφερε ότι θα υπάρξει ρύθμιση έτσι ώστε και αυτοί να ενταχθούν στο Επικουρικό Προσωπικό.

Για το Επικουρικό Προσωπικό ανέφερε ότι θα παρατείνονται οι συμβάσεις τους και μέσω προκηρύξεων σταδιακά θα μονιμοποιούνται. Σε αναφορά μας για τους Συναδέλφους του προγράμματος 55-67 μέσω ΟΑΕΔ, που αρκετοί Συνάδελφοι αποχωρούν άμεσα, χωρίς να εκπληρώνεται ο στόχος αυτού του προγράμματος που είναι η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος, ο Υπουργός τήρησε σιγή ιχθύος.

Σε ερώτημα του Υπουργού προς το Σωματείο, το τι θέλουμε άμεσα να πραγματοποιηθεί, η απάντησή μας ήταν: Άμεση Πρόσληψη 15 θέσεων Επικουρικού Νοσηλευτικού Προσωπικού για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Αναμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να παρθούν άμεσα οι σχετικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να μην ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις