Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: Εγκαινιάστηκε η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: Εγκαιν...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια συνεχόμενων προσπαθειών, επιτέλους το τμήμα - πρότυπο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο είναι έτοιμο για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Το εμβολιαστικό κέντρο μετατράπηκε σε δομή όπου οι ασθενείς θα υποβάλλονται με αξιοπρέπεια σε ημερήσια νοσηλεία με ασφάλεια , σε ένα χώρο εξαιρετικών προδιαγραφών.

Κατόπιν ενεργειών του Διοικητή  κ. Δημήτρη Μπάκου, με την συμβολή του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Μάρκου Μαραγκού, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννας Μίχου, της Ιατρού Χειρούργου Καθηγήτριας του ΠΠΝΠ κ. Μαριάννας Αργέντου , της Ιατρού Παθολόγου Λοιμωξιολόγου, Διευθύντριας ΕΣΥ ΠΠΝΠ κ. Ιουλίας Συροκώστα  και της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής κ. Ειρήνης Χήρα καθώς και την βοήθεια της κ. Μαρίας Κουτσομπίνα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ), παράρτημα Πάτρας.

Έτσι την 29η Σεπτεμβρίου 2023 εγκαινιάστηκε στο ΠΠΝΠ  η αίθουσα ημερήσιας νοσηλείας. Τον αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Χαρίτων και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Καθηγητής κ. Μαραγκός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτό το σπουδαίο έργο, καθώς και τους εικαστικούς δημιουργούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Στη συνέχεια η κ. Μάχη Σαλαμαλίκη, Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια, που θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων του Συλλόγου. Παρευρέθησαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ο σύλλογος ΙΦΝΕ ΑΧΑΪ́ΑΣ Σωματείο Ατόμων με νόσο crohn , Ελκώδη κολίτιδα ΑΧΑΪ́ΑΣ , το ΔΣ, τα μέλη και  φίλοι του Συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ, οι δημοσιογράφοι Μαρίνα Ριζογιάννη, Τέτα Γιάνναρου και ο τηλεοπτικός παραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. 

Την αίθουσα στόλισαν πίνακες ζωγραφικής που πρόσφεραν με πολύ αγάπη  και την επιμέλεια της κ. Έφης Αναλυτή, Προέδρου του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, οι εικαστικοί δημιουργοί κ. κ Γιάχου Γεωργία, Κανελλάκης Γιώργος, Κατσαΐτη Θεοδώρα, Κλωνής Θεοφάνης, Κολοκυθάς Βασίλης, Μαλλιάς Θεόδωρος, Μαυροθαλασσιτη Νίκη, Παπαλεξάτος Λευτέρης, Πουλή Σοφία , Σταθόπουλος Πέτρος, Τζελάτης Φίλιππος και Χατζηδάκι Λουίζα .

Το ΔΣ της ΕΛΕΑΝΑ, ευχαριστεί πολύ όλους όσους βοήθησαν να  δημιουργηθεί η αίθουσα ημερήσιας νοσηλείας, όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού και  ιδιαίτερα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που είναι πάντα δίπλα στο έργο και στις δράσεις του και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του ΠΠΝΠ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις