Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ευχές του Πρύτανη στους φοιτητές για τη νέα χρονιά που ξεκινά σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ευχές του Πρύταν...

"Lets stay together" το μήνυμα του Χρήστου Μπούρα στους φοιτητές του ΑΕΙ της Πάτρας

Ξεκινά και επισήμως από σήμερα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας  Χρήστος Μπούρας απευθυνόμενος στους 4.249 πρωτοετείς φοιτητές αλλά και σε αυτούς των παλαιότερων ετών ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ευχές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χ. Ι. Μπούρα

Αγαπητά μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών,
 
Πρώτα θέλω να σας καλωσορίσω στο Πανεπιστήμιό μας και να ευχηθώ να έχουμε μια ακαδημαϊκή χρονιά γόνιμη, παραγωγική και γεμάτη θετικές εμπειρίες τόσο σε επίπεδο συλλογικό όσο και για τον καθένα χωριστά.
Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν εύκολη. Ιδίως οι τελευταίοι μήνες σημαδεύτηκαν από ακραία δυσάρεστα γεγονότα που δοκιμάζουν τη χώρα μας και επηρεάζουν την ψυχική κατάσταση όλων μας. Παρόλα αυτά, το Πανεπιστήμιο Πατρών εξελίσσεται δυναμικά: πολλά σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν, νέες δράσεις ξεκίνησαν, δυσλειτουργίες που χρόνια ταλάνιζαν φοιτητές και διοικήσεις εξομαλύνθηκαν, ενώ, παράλληλα, στον χώρο της έρευνας, το Πανεπιστήμιό μας κερδίζει όλο και καλύτερες θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις.
Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα καλού σχεδιασμού, συνεχούς μόχθου και συλλογικής προσπάθειας. Ας μην ξεχνάμε: Κοινότητα σημαίνει κοινό όραμα. Η ευημερία του Πανεπιστημίου μας σε όλα τα επίπεδα--την αριστεία, την αειφόρο ανάπτυξη, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης-- είναι το κοινό όραμα της δικής μας κοινότητας. Σ' αυτόν τον αγώνα του Καλού και του Δικαίου, ας μετατρέψουμε τη διαφορετικότητα σε πηγή θετικής ενέργειας. Ας αξιοποιήσουμε την ποικιλότητα --παράγοντα δυναμικής διάδρασης— για την ανάπτυξη κουλτούρας διαλόγου και συνεργασίας.
Ζούμε στην εποχή της ρευστότητας και του τέλους των λογής βεβαιοτήτων. Σ' αυτόν τον κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με απρόβλεπτο τρόπο σας καλώ να συνεργαστούμε, με στόχο ένα πανεπιστήμιο συμβατό με τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Αξιοποιώντας τις όποιες διαφορές μας, αφού η διαφορά είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου: με αλληλεγγύη, αξιοκρατία, διαφάνεια και αφοσίωση, με σεβασμό στους θεσμούς και τη διαφορετικότητα, με προσήλωση στο κοινό καλό. Εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία μιας κουλτούρας υπέρβασης της διαφοράς.
Η εποχή μας έχει καταγραφεί από τους ανθρωπολόγους στην Ιστορία ως μια από τις πιο παρακμιακές περιόδους του ανθρώπινου είδους, λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, του ευτελισμού της ανθρώπινης ζωής, της υποβάθμισης του πολιτισμού, της διαφθοράς υπό την κυριαρχία του χρηματιστικού και πολεμικού χρήματος. Έχουμε δώσει όρκο να υπηρετούμε την Παιδεία, άρα έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους νέους ώστε να κτίσουν το δικό τους όραμα για ένα καλύτερο κόσμο και την πίστη τους στον Άνθρωπο.
Σας καλώ, λοιπόν, να συσπειρωθούμε για το Κοινό καλό. Όπως μελωδικά μας παροτρύνει η βασίλισσα του Ροκ εντ Ρολ Τίνα Τέρνερ, «Let's Stay Together»!
Καλή και δημιουργική χρονιά!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις