Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αυτές είναι οι πιο όμορφες πόλεις του κόσμου - Έκπληξη προκαλεί η θέση της Αθήνας

Αυτές είναι οι πιο όμορφες πόλεις του κό...

Σύμφωνα με τα στατιστικά

Η ομορφιά είναι υποκειμενική ή «βρίσκεται στο μάτι του θεατή».

Οι πόλεις του κόσμου είναι η καθεμία μοναδική. Κάποιες περιβάλλονται από εκπληκτική φύση, ενώ άλλες είναι χτισμένες με μεγαλοπρεπή, διακριτή αρχιτεκτονική και κάποιες συνδυάζουν και τα δύο.

Επειδή, λοιπόν, η ομορφιά είναι υποκειμενική, ο προσδιορισμός των πιο όμορφων πόλεων στον κόσμο πρέπει να γίνει μέσω έρευνας. Σε ανάρτηση της σελίδας του X (πρώην Twitter) “World of Statistics”, που ασχολείται με παγκόσμια στατιστικά, και έχει 3.5 εκατομμύρια ακόλουθους, είδαμε ποιες είναι οι ομορφότερες πόλεις του κόσμου.

Σύμφωνα με την κατάταξή της την πρώτη θέση κατέχει η Βενετία, τη δεύτερη η Ρώμη, την τρίτη η Μπαρτσελόνα, την τέταρτη η Πράγα, την πέμπτη η Νέα Υόρκη και την έκτη η Αθήνα. Ναι, σωστά διαβάζετε η Αθήνα, την οποία όλοι αγαπάμε, αλλά αρκετοί δεν θεωρούμε και πάρα πολύ όμορφη, βρίσκεται στη δεκάδα με τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου και μάλιστα, πολύ κοντά στην πρώτη πεντάδα.

Τη λίστα συμπληρώνουν η Βουδαπέστη, η Μπορντώ, η Βιέννη, το Μιλάνο και η Στοκχόλμη, ενώ ακολουθούν το Παρίσι και η Φλωρεντία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα ξεπέρασε και την Πόλη του Φωτός, αλλά και το Μαρόκο και το Ντουμπάι στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμα που την κατατάσσουν πολύ χαμηλότερα, όπως η έρευνα από το Flight Network, που ρώτησε πάνω από 1,000 ταξιδιωτικούς ρεπόρτερ και εταιρείες ταξιδίων για το ποιες πόλεις θεωρούν πιο όμορφες. Σε αυτή τη λίστα η χώρα μας βρίσκεται στην 50η θέση κάτω από το Πεκίνο, τη Τζαϊπούρ και το Μαρόκο.

Μάλιστα, αρκετά σχόλια κάτω από την πρώτη ανάρτηση συμφωνούν με τη δεύτερη κατάταξη, μιας και δεν θεωρούν ότι η Αθήνα θα έπρεπε να βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα. «Ναι, η Αθήνα έχει την Ακρόπολη και την Πλάκα, αλλά οι ποιότητα ζωής είναι άθλια. Έχοντας ζήσει 2,5 χρόνια στο κέντρο της το ξέρω», σημείωσε ένας χρήστης του X με έναν άλλο να συμπληρώνει: «Ναι, και είναι γεμάτη από εμπόρους ναρκωτικών και βρωμιά. Έχει, όμως, μια γοητεία».

Υπάρχουν βέβαια και εκείνα που εξυμνούν την ελληνική πρωτεύουσα και τονίζουν πως είναι η μοναδική πόλη που έχει πολύ ήλιο τον χειμώνα, ιδιαίτερο vibe και ρυθμό ζωής. «Η Αθήνα είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Είναι cool», σημείωσε ένας χρήστης κάτω από την ανάρτηση της λίστας που θέλει την Αθήνα στις 10 πιο όμορφες χώρες του κόσμου.

Εσείς, σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα κατατάσσατε την Αθήνα;

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life