Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης «παγώνει» τα νοικοκυριά- Αναμένεται «βαρύς χειμώνας»

Πάτρα: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης «...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε «εφιάλτη» μετατρέπεται η τιμή του

Σε «εφιάλτη» μετατρέπεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά και στην Αχαΐα.

Το σκηνικό προδιαγράφεται ζοφερό καθώς θα κληθούν να προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,50-1,70 ευρώ το λίτρο, από 1,37-1,41 το περυσινό διάστημα. Επίσης, δεδομένο είναι ότι δεν θα υπάρχει επιδότηση στην αντλία, γεγονός που κάνει τα πράγματα φέτος να είναι ακόμη δυσκολότερα.

«Βαρύς προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να ζεστάνουν το σπίτι τους» τονίζει στο thebest.gr o Αλέξης Παπαγιαννόπουλος, που διατηρεί πρατήριο στην περιοχή της Πάτρας. «Σε 15 περίπου ημέρες αναμένουμε να πάρουμε την τιμή πώλησης από την κυβέρνηση, ωστόσο οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι η τιμή θα είναι κατά πολύ υψηλότερη από πέρσι. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι θα είναι στα  1,50-1,70 ευρώ το λίτρο».

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, με τις τιμές του λίτρου να αναμένονται αρκετά αυξημένες, βρίσκει τους καταναλωτές απογοητευμένους και ανήσυχους: «Καθημερινά, ο κόσμος ρωτάει για το πετρέλαιο θέρμανσης και δυστυχώς δεν έχουμε να τους δώσουμε μια ευχάριστη απάντηση. Οι τιμές στο πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές έχουν πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται και οι εγχώριες. Η πρώτη εικόνα που έχουμε από τους καταναλωτές είναι ότι υπάρχει διάθεση ωστόσο όταν ακούν την τιμή, δηλώνουν απογοητευμένοι και ότι ούτε και φέτος θα βάλουν πετρέλαιο».

Πότε ξεκινά η διάθεσή του

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά, όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου, αλλά καθώς «πέφτει» Κυριακή, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι αποφάσεις των διυλιστηρίων και λοιπών εμπλεκόμενων στην διακίνηση των καυσίμων για την εμπορική τους πολιτική ως προς την χορήγηση ή μη εκπτώσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά η διακύμανση των διεθνών τιμών και ισοτιμιών είναι οι παράγοντες που θα προσδιορίσουν την τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της περιόδου θέρμανσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις