Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Ρούβαλης: "Έλεος. Ξεσηκωθείτε. Σταματήστε να κλείνετε τα μάτια."

Ανδρέας Ρούβαλης: "Έλεος. Ξεσηκωθεί...

Άρθρο του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου για τον δήμο της Πάτρας με το σπιράλ

Στην ανάγκη οι πολίτες να συμμετέχουν με την ψήφο τους στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρεται με άρθρο του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο Πατρέων με το σπιράλ και τον Πέτρο Ψωμά, Ανδρέας Ρούβαλης.

Αναλυτικά ο κ. Ρούβαλης αναφέρει:

"Σε συνέχεια του άρθρου μου περί πολιτικής και πολιτικών, επανέρχομαι για να δυναμιτίσω και να πυροδοτήσω στο μέτρο που μου αναλογεί, την απόφαση όλων μας για το αν θα συμμετέχουμε με την ψήφο μας ή όχι, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και φυσικά για το τι θα εστί η κάθε επιλογή μας.

Να θυμίσω λοιπόν όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου, ότι «η δυνατότητα των πολιτών να  ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου τους, είναι ένα δικαίωμα που χύθηκε ποτάμι αίμα αιώνες τώρα, από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ την δυνατότητα έκφρασης και επιλογής)… και την απέκτησαν.

Πραγματικά θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι η αποχή των πολιτών από την άσκηση των εκλογικών «υποχρεώσεων» κατ’ εμέ, αυξάνεται διαρκώς λόγω των πολιτικών (οι πολιτικοί) που εκλέγονται από λίγους και καθορίζουν τις τύχες όλων μας με θλιβερά αποτελέσματα, λόγω ανυπαρξίας ικανοτήτων ή προσωπικών συμφερόντων.

Θα πρέπει λοιπόν να σταματήσουν οι διεκδικητές της ψήφου μας να μας αντιμετωπίζουν ως nerds, (στην καθομιλουμένη: σπασίκλες), ως «Αμερικανάκια», ως άβουλους ψηφοφόρους που σαν υπνωτισμένοι θα ξαναπάμε στο μονοπάτι που μας έχουν χαράξει.  Δεν πρέπει να τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα..  Έλεος. Ξεσηκωθείτε. Σταματήστε να κλείνετε τα μάτια.

Δώστε το δικαίωμα στα παιδιά που μένουν σε αυτή την πόλη να απολαύσουν πράγματα και υποδομές, που σε άλλες πόλεις θεωρούνται δεδομένα.

Δώστε το δικαίωμα στους νέους, να επιλέξουν, να συμμετάσχουν, να δραστηριοποιηθούν και να εργαστούν στην πόλη μας, που θα είναι σε θέση να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες τους.

Όπου όμως, αναλογεί και σε αυτούς που τουλάχιστον έχουν το δικαίωμα της ψήφου να ενημερωθούν και να αποφασίσουν ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα, ποιοι είναι οι ικανοί για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις.  Μην τους κάνετε «πλύση εγκεφάλου».

Να σταματήσουν να απέχουν όπως πολλοί γηρασμένοι και απογοητευμένοι στο μυαλό, γιατί δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι άξιο για να τους εκπροσωπήσει.

Δώστε την ελπίδα σε εμάς, των -άντα ή -ήντα, ότι θα ξαναδούμε σημεία ζωής στην πόλη, όπως ελάχιστα προλάβαμε στο ξεκίνημα της ζωής μας.

Τέλος δώστε με την ψήφο σας την ικανοποίηση στους ηλικιωμένους, ότι η πόλη μπαίνει πάλι σε γερά θεμέλια, για να τους ξαναθυμίσει μεγαλεία του παρελθόντος…

Η αποχή δεν είναι δικαίωμα. Δεν είναι κατάκτηση. Δηλώνει πολύ απλά αδιαφορία. Δηλώνει έμμεση σύμπραξη ότι αποδεχόμαστε τον πρώτο, όποιος κι αν είναι, ότι κι αν είναι, χωρίς την βούληση να αλλάξουμε πράγματα.

Παρακαλώ γυρίστε το. Τουλάχιστον όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές, που μας αφορούν όλους για την καθημερινότητά μας ως τοπική κοινωνία.

Στο δια ταύτα. Για να το κάνουμε λιανά. Οι επερχόμενες εκλογές θα προσδιορίσουν τον δήμαρχο που θα αναλάβει τις τύχες αυτής της πόλης για τα επόμενα πέντε (5)  ολόκληρα χρόνια, με νέο ζήλο, οράματα και δυναμικές επιλογές που θα εφαρμοστούν στην πράξη και θα επανιδρύσουν την πόλη ή σε αναμασημένες επιλογές ανθρώπων που κουράζουν ή έχουν ήδη κουραστεί και δεν μπορούν να προσφέρουν πλέον  ή σε κομματικές επιλογές που όλοι γνωρίζουμε ότι οδηγούν σε  προσωπικές, πολιτικές φιλοδοξίες των ηγετών τους, που ποσώς μας ενδιαφέρουν ως Πατρινούς.  Πλέον χορτάσαμε από μεγαλεπήβολα σχέδια που αφορούν μόνο τους ίδιους και ποτέ εδώ και ολόκληρες δεκαετίες δεν έγιναν πραγματικότητα και δεν πρόκειται όπως όλοι γνωρίζουμε να  γίνουν.

Στο τέλος αυτής της πενταετίας, θα έχω κλείσει προσωπικά τα 60 μου χρόνια (πότε κιόλας!!!).

Η σύζυγός μου θα αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη από την πρώτη συμμετοχή μου στα κοινά με την συμπόρευση στην μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Ψωμά με το «ΣΠΙΡΑΛ» και τα σημαντικά αποτελέσματα που θα έχουμε επιφέρει  στην καθημερινότητα και την επαναφορά της αίγλης της αγαπημένης μας πόλης, εφόσον φυσικά οι Πατρινοί, δηλαδή εσείς, επιλέξετε με βάση την αγάπη σας για την πόλη, ή θα νιώθει εκ νέου απογοητευμένη από την επιλογή των συμπολιτών μας να δώσουν το χρίσμα του δημάρχου σε κομματικές παρατάξεις.

Ο μεγάλος μου γιός θα παρακολουθεί από το εξωτερικό πιθανότατα όπως και τώρα, τα πεπραγμένα που θα αφορούν την γενέτειρα πόλη του εξ αποστάσεως. Δυστυχώς γι’ αυτόν όπως και για τόσους άλλους νέους, η τοπική κοινωνία έστω, και η πλειοψηφία των πολιτών που είχε την δυνατότητα διά της ψήφου της να αλλάξει πράγματα προς το καλύτερο , επέλεξε να τα απομακρύνει αντί να δημιουργήσει συνθήκες και ρεαλιστικές δυνατότητες ώστε να παραμείνουν και να εξελιχθούν στον τόπο τους…  

Κι αν κάποιος σκεφτεί ότι αυτό συμβαίνει παντού, τότε απλούστατα αδικεί ξανά τον εαυτό του για πολλοστή φορά, αλλά και εμάς που επιλέξαμε να κάνουμε την διαφορά,  γιατί πολύ απλά δεν συμβαίνει παντού.  Στα πάρα πολλά χρόνια της μιζέριας αυτής της πόλης, θυμηθείτε πολύ απλά ότι υπήρξαν ολόκληρες εποχές που η πόλη αυτή ακόμα και σε περιόδους με πενιχρά οικονομικά μέσα, έφτιαξε με την συμμετοχή όλων, έργα που θαυμάζουμε (και διηγώντας τα να κλαις με την κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών).

Η κόρη μου, τελειώνοντας τις σπουδές της θα είναι επίσης στην δυσάρεστη επιλογή.  Να παραμείνει στην Πάτρα και βλέπουμε ή να ευελπιστεί πράγματι ότι θα της δοθεί η ευκαιρία από εμάς, τους γονείς της και τους Πατρινούς ότι αξίζει να μην μεταναστεύσει αλλού. Έβαλε και αυτή μαζί μου πλάτη έμπρακτα με το ΣΠΙΡΑΛ, για να «το αλλάξει».

Ο μικρός μου έφηβος γιός συμπορεύεται μαζί μου, ελπίζοντας ότι ο πατέρας του θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες που του δημιούργησε, καθώς και τις αξίες και πρότυπα που του παρουσιάζει, στην πράξη.

Υπήρξαν άνθρωποι, που ήθελαν πολύ απλά το καλό της πόλης.

Το μόνο λοιπόν που έχουν να κάνουν οι συμπολίτες μας, είναι να σταματήσουν να λοιδορούν άλλες πόλεις όπως τα Τρίκαλα εν παραδείγματι,  που στην εποχή της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο βγήκαν από την μιζέρια, χαράσσοντας πρακτικές που τις οδήγησαν να αποτελούν πρότυπο και ανεφάρμοστο όνειρο.  Για ποιους; Αν είναι δυνατόν. Για εμάς τους Πατρινούς.

 Αντικειμενικά για τους ανθρώπους που έχουν την τύχη να ζουν στην ωραιότερη πόλη της Ελλάδας.

 Με το μεγαλείο των ναών του  Άγιου Ανδρέα, της Γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου, το Δημοτικό θέατρο, το Κάστρο, το αρχαιολογικό Μουσείο της Βούντενης, το αρχαίο Ωδείο, τις μεγάλες πλατείες και δυστυχώς τόσα άλλα αναξιοποίητα αξιοθέατα που υπάρχουν ή μπορούν να δημιουργηθούν.  Επίσης το αναξιοποίητο θαλάσσιο μέτωπο, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα (χωρίς προσβολή, ποια Σαντορίνη…),   σε συνδυασμό με το βουνό (βλέπε Καλάβρυτα, βλέπε λίμνη Τσιβλού και τόσα άλλα), την άμεση πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία και σε πολλά ακόμα γειτνιάζουσα μέρη και περιοχές. Και το πιο προσοδοφόρο αλλά και αναγεννητικό «προϊόν» της πόλης, το Καρναβάλι…  

Υπάρχουν και σήμερα οι άνθρωποι που θα αναλάβουν έμπρακτα να τα καταφέρουν. Αυτοί είμαστε εμείς. Η ομάδα μας. Η ομάδα του ΣΠΙΡΑΛ, με τον Πέτρο Ψωμά.

Οι συμπολίτες σας, που αγαπάμε και πονάμε την πόλη όπως εσείς.  Συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην συντριπτική πλειοψηφία μας, ως παράταξη στα κοινά. Για να εκπροσωπήσουμε αυτό που επιθυμούμε όλοι οι Πατρινοί. Να ξαναγίνει η πόλη μας αυτό που της αξίζει.  Η πόλη που θα θαυμάζεται από όλους για την ομορφιά της και  θα ζήλευαν πολλοί να γίνουν μέλη της.

Πιστέψτε μας. Έχουμε την γνώση αλλά και την όρεξη να κάνουμε πράξη αυτά που πρεσβεύουμε. Παρακαλώ διαβάστε το πρόγραμμά μας. Μελετήστε το προσεκτικά.  

Τι μας λείπει; Μας λείπει μόνο η σωστή, δική σας επιλογή.  Είναι η τελευταία σοβαρή ευκαιρία που προσφέρεται στους Πατρινούς.  Ας μην χάσουμε άλλα πέντε χρόνια από την ζωή μας.  Αλλιώς, πιθανότατα, πολλοί από εμάς θα επιλέξουμε να μετοικήσουμε σε άλλες, πιο προοδευμένες πόλεις που θα μας δίνουν περισσότερες δυνατότητες.  Γιατί θα έχουμε βαρεθεί να ζηλεύουμε άλλους, χωρίς να είναι πιο ικανοί από εμάς

Δώστε μας την ευκαιρία να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας στο μέγεθος που της αναλογεί.  Εμείς βάλαμε πλάτη.  

Βάλτε και εσείς επιτέλους στην κάλπη αυτό που δικαιούστε.

Προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή την υγιή προσπάθεια, εκπροσωπώντας τις προσδοκίες της οικογένειάς μου.  Νοιώθω ότι κάνω την προσπάθειά μου που πρέπει ως πολίτης της Πάτρας και πλέον έχω ήσυχη την συνείδησή μου.  

Το αν θα ακολουθήσετε την προσπάθειά μας, είναι πλέον στο χέρι σας. Κι εύχομαι πραγματικά σε πέντε χρόνια, να έχετε δικαιωθεί από αυτήν."

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις