Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε Κάλανο, Πλάτανο και Κοπμηγάδι βρέθηκε ο Θόδωρος Μπαρής

Σε Κάλανο, Πλάτανο και Κοπμηγάδι βρέθηκε...

Συνεχίζει την περιοδεία του

Συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία ο υποψήφιος δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Με αμείωτη ένταση σε καθημερινή βάση συνεχίζει τις περιοδείες του σ’ όλα τα χωριά του Δήμου Ερυμάνθου, ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο» βρέθηκε στα χωριά Κάλανο, Πλάτανο και Νέο Κομπηγάδι, μεταφέροντας μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού τις προγραμματικές θέσεις για τη νέα δημοτική θητεία 2023-2028, ενώ συνομιλώντας με φίλους και συνδημότες κατέγραψε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Αρχικά ο κ. Μπαρής επισκέφθηκε τον Κάλανο, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τα έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως η άμεση αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, η ανακατασκευή του τοίχου αντιστήριξης στο πρώην κοινοτικό κατάστημα, η συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, οι αποκαταστάσεις βλαβών και έργα βελτίωσης της ύδρευσης, η αντικατάσταση της παλιάς παιδικής χαράς με καινούργια, η τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων και η αντικατάσταση των λαμπτήρων στον ηλεκτροφωτισμό με νέου τύπου led.

Επίσης, ενημέρωσε πως σε Κάλανο και Καλάνιστρα είναι σε εξέλιξη σημαντικό έργο βελτίωσης και αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου από το ύψος της υφιστάμενης δεξαμενής Πλατάνου μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή της Καλάνιστρα, νέα έργα οδοποιΐας, ενώ στην Περιμετρική του Καλάνου κατασκευάζεται τοιχίο με συρματοκιβώτια και γίνεται τσιμεντόστρωση με πλέγμα. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση του δρόμου Κάλανος- Λακκώματα με σκοπό να συνταχθεί μελέτη για έργο οδοποιίας, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ξεκινά η κατασκευή της γέφυρας στον ποταμό Πείρο άνωθεν της Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας, καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Πλάτανο και στο Νέο Κομπηγάδι. Εκεί οι κάτοικοι επεφύλαξαν στον Δήμαρχο συγκινητική υποδοχή. Ο ίδιος ενημέρωσε για τα έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως η βελτίωση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας και μικρά τεχνικά για την αντιπλημμυρική προστασία, για την άμεση αποκατάσταση ζημιών από τις φυσικές καταστροφές, για την ανακατασκευή της τσιμεντόστρωσης- σκαφιδωτού του δρόμου προς την οικία Πετρόπουλου, για την ανακατασκευή τοίχου αντιστήριξης κατάντη της εκκλησίας και τσιμεντόστρωσης του υφιστάμενου δρόμου και ανακατασκευή τοίχου αντιστήριξης στον εσωτερικό δρομίσκο. Ακόμη, στην ύδρευση έγιναν έργα βελτίωσης τοπικής κλίμακας, τοποθετήθηκε νέα παιδική χαρά και νέοι κάδοι απορριμμάτων και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η βελτίωση και αναβάθμιση του  δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου με νέα υδρομάστευση, μικρή δεξαμενή και αντλιοστάσιο στη θέση «Βελούχι», νέους αγωγούς μεταφοράς νερού από την πηγή- «Βελούχι» έως την υφιστάμενη δεξαμενή Νέου Κομπηγαδίου και κατασκευή νέας δεξαμενής στον οικισμό του Πλατάνου και τροφοδοτικό αγωγό μεταφοράς νερού από την Νέα Δεξαμενή του Πλατάνου μέχρι την υφιστάμενη Δεξαμενή του Πλατάνου. Επίσης, είναι σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας, μεταξύ των οποίων είναι η αποξήλωση του οδοστρώματος του δρόμου προς την εκκλησία και νέα τσιμεντόστρωση, καθώς και η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς την πηγή «Βελούχι».  

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό έργα μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας που βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας σε όλα τα χωριά. Το έργο μας αναγνωρίζεται από τους κατοίκους του Δήμου μας και αυτό είναι η μεγαλύτερη ηθική μας ανταμοιβή. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, δίνοντας πνοή στον τόπο μας», ανέφερε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις