Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η #patroula

Η #patroula

του Στάθη Θ. Πολίτη, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με το σπιράλ

Από τότε που ξεκίνησε το trend των hashtags στο facebook, ξεκίνησα και το #patroula.

Κατά καιρούς έχω ακούσει ουκ ολίγα για το ότι το υποκοριστικό την υποβαθμίζει, την μικραίνει, την κονταίνει και λοιπές ομορφιές.

Ήγγικεν λοιπόν η ώρα να αποσαφηνιστεί, το τι εστί #patroula:

-H #patroula είναι ιδέα. Δεν υπάρχει, παρά μόνο στο μυαλό, στην φαντασία. Είναι η ιδεατή Πάτρα που οραματιζόμαστε κάποιοι ρομαντικοί, αλλά που ταυτόχρονα έχουμε τον ρεαλισμό και το πλάνο για να κάνουμε πραγματικότητα την εξέλιξη της πόλης προς αυτό το ιδεατό.
-Η #patroula αρέσκεται στο να αναπολεί το ένδοξο παρελθόν της, αλλά δεν καταντά παρελθοντολάγνα. Υπήρξε ένδοξη, δυναμική, πρωτοπόρα. Υπήρξε ακαταμάχητη, πλανεύτρα. Υπήρξε πυλώνας πολιτισμού της χώρας, η περίφημη πύλη της προς τη Δύση. Υπήρξε.
-Ταυτόχρονα, η #patroula είναι κι η ταλαιπωρημένη πόλη των τελευταίων δεκαετιών. Ταλαιπωρημένη μαζικά, από τους ίδιους τους πολίτες της. Αλλά και από δεκάδες πολιτικούς και κόμματα που κατακρεούργησαν το σαρκίο της, προς ίδιον όφελος. Αποβιομηχανοποιημένη, φτωχή, κλειστοφοβική, εξελίχθηκε από μπροστάρη σε ουραγό, από ηγέτη σε ακόλουθο. Κι αυτό μας πληγώνει.

Αυτή την #patroula στοχεύσαμε πριν 4,5 χρόνια με την δημιουργία του #σπιραλ να αναστήσουμε. Ένας πυρήνας 30 πολιτών, με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, δούλεψε σκληρά και είναι πλέον σε θέση να ισχυρίζεται ευθαρσώς πως είναι έτοιμος να αλλάξει την μοίρα της.

Να της προσδώσει την αίγλη του παρελθόντος, με το βλέμμα πάντα στο μέλλον και με μακρόπνοη στρατηγική, θαρραλέο όραμα και ξεκάθαρο σχέδιο (spiralpatras.gr) για να το κάνει πραγματικότητα.

Εάν οι Πατρινοί επιλέξουν στις 8 και στις 15 Οκτωβρίου να στηρίξουν τον ανοιχτό, ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο χαρακτήρα του σπιράλ, θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τον δρόμο προς την πόλη του μέλλοντός μας.

Η #patroula περιμένει.

 

Στάθης Θ. Πολίτης - Επιχειρηματίας, Σύμβουλος επικοινωνίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων με τον Πέτρο Ψωμά

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας σπιράλ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις