Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας"

Πάτρα: Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχ...

Στα Νοσοκομεία δουλεύουν εργολαβικοί εργαζόμενοι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα ενώ παρατηρείται "τσουνάμι" παραιτήσεων γιατρών και υγειονομικών

Σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» αναφέρει πως συμμετέχει στην 24ωρη γενική Πανελλαδική Απεργία που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ ενώ θα γίνει συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. την Πέμπτη 21/9 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην οδό Κολοκοτρώνη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες/οι

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 21/9/2023 ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου όπου καταργεί το 5νθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, με αίτημα την απόσυρσή του.

Για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος, θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να εργάζεται και σε άλλο εργοδότη χωρίς ανάπαυση για να τα βγάλει πέρα.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να εργάζεσαι με ένα ρεπό την εβδομάδα, που ο εργοδότης μας το Δημόσιο δεν σέβεται  τα  θεσμοθετημένα  εργασιακά μας δικαιώματα και μας εκμεταλλεύεται με τα δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών.

Φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις.

Στα Νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, που οι εργολάβοι κοστίζουν περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο, από την εργασία μόνιμων ή έστω συμβασιούχων εργαζόμενων.

Το 40% των εργαζομένων στα Νοσοκομεία είναι συμβασιούχοι και τελούν υπό  καθεστώς ομηρίας. Ζητάμε την μονιμοποίησή τους, με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου χρόνου.

Στα Νοσοκομεία επίσης εργάζονται 2.000 υπάλληλοι με προγράμματα της ΔΥΠΑ των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών με διετείς συμβάσεις. Αυτές οι συμβάσεις  σταδιακά λήγουν αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία, χωρίς αυτοί οι συνάδελφοι να μπορούν να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα «για λίγο» είτε στο όριο ηλικίας είτε στον αριθμό των ενσήμων. Αυτές οι συμβάσεις πρέπει να παραταθούν έτσι ώστε να εκπληρωθεί και ο στόχος αυτού του προγράμματος.

Ταυτόχρονα με άρθρο στο νέο νομοσχέδιο ποινικοποιεί το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, νομοθετώντας βαρύτατο πρόστιμο και ποινές φυλάκισης σε όσους αγωνίζονται.

ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Για όλα τα παραπάνω ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ:

•              ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

•              ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

•              ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ  ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΟ ΕΣΥ

•              ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 2.000 ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΥΠΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις