Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε Καταρράκτη, Καλάνιστρα και Ροδιά o Θόδωρος Μπαρής

Σε Καταρράκτη, Καλάνιστρα και Ροδιά o Θό...

Συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία

Συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία ο Θόδωρος Μπαρής, υποψήφιος δήμαρχος Ερυμάνθου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θόδωρο Μπαρή και τους υποψήφιους του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο» οι κάτοικοι σε Καταρράκτη, Καλάνιστρα και Ροδιά.

Ο κ. Μπαρής εισέπραξε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και δεσμεύτηκε πως μαζί με όλα τα στελέχη του συνδυασμού του θα συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά με μεθοδικότητα, πρόγραμμα και διαφάνεια.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν ο Καταρράκτης, όπου ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημότες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του χωριού, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της δημοτικής Αρχής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές, στη συντήρηση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας και στην αποκατάσταση του χωμάτινου οδοστρώματος του δρόμου από «Γκρόμπας» έως «Ραχιβίλι», στην άμεση αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης με την υλοποίηση παράλληλα, μικρών έργων τοπικής κλίμακας, στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς, στη βελτίωση της καθαριότητας με τοποθέτηση νέων κάδων, στον ηλεκτροφωτισμό, κ.α. Επίσης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως εκπονήθηκε η μελέτη για το δρόμο Βουντούσα- Μακρυκάμπι, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ η δημοτική Αρχή έχει υποβάλει πρόταση για την κατασκευή δεξαμενής και συνεχίζει τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης. Ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους, οι οποίοι έθεσαν και μια σειρά από άλλα ζητήματα, ζητώντας την άμεση δρομολόγησή τους.

Δεύτερος «σταθμός» της περιοδείας ήταν η Καλάνιστρα και ο οικισμός της Ροδιάς. Αντίστοιχα, ο κ. Μπαρής έκανε μία σύντομη αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν, αλλά και σε όσα έχουν προγραμματιστεί και αφορούν τόσο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, όσο και σημαντικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως εκτός από τις αποκαταστάσεις των ζημιών από φυσικές καταστροφές, κατασκευάστηκε εντός του οικισμού Ροδιάς τοίχος αντιστήριξης ενισχύοντας την οδική ασφάλεια, ενώ αντίστοιχα, έγιναν μικρά τεχνικά έργα οδοποιίας, όπως η τσιμεντοστρώσεις ενός του οικισμού της Καλάνιστρας για τη διευθέτηση κλίσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έργο για τη βελτίωση της ύδρευσης που αφορά και τον Κάλανο.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας του χωριού, δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά, ενώ ενισχύθηκε και ο ηλεκτροφωτισμός.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος εστίασε ιδιαίτερα και στο πρόβλημα των κατολισθητικών φαινομένων που έχουν καταγραφή στην περιοχή, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για την αντιμετώπισή τους. Όπως είπε, ήδη κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών έχει επισκεφθεί την περιοχή και έχει κάνει ήδη μία πρώτη έρευνα.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υλοποίηση μιας ακόμη εκτεταμένης παρέμβασης για τη βελτίωση και τη συντήρηση οδοποιίας, η οποία περιλαμβάνει και το δρόμο προς Άγιο Χαράλαμπο.

Ειδικότερα για τον οικισμό της Ροδιάς, ο κ. Μπαρής επεσήμανε πως είναι σε εξέλιξη η ανάπλαση της κεντρικής βρύσης με την δεξαμενή και του απέναντι αδιαμόρφωτου πλατώματος με  ξύλινη πέργολα, παγκάκια παραδοσιακού τύπου, κάδους και φωτιστικά, η αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης, ενώ γίνονται ενέργειες να αποκτήσει και η Ροδιά νέα παιδική χαρά, είτε στον αύλειο χώρο του

Πνευματικού Κέντρου, είτε σε άλλο ακίνητο. Ο Δήμαρχος ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του, αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει υποβληθεί στον τεχνικό σύμβουλο για τη μελέτη του έργου Οδοποιίας «Καλάνιστρα – Ροδιά – Βαλμαντούρα». 

«Η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, μας καθοδηγεί. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μηδενίσουν τις προσπάθειές μας, παρήχθη σημαντικό έργο. Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να διεκδικούμε. Έγιναν πολλά, μπορούμε όμως να κάνουμε περισσότερα. Με την υποστήριξη των δημοτών του Δήμου Ερυμάνθου συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά, δίνοντας προοπτική στον τόπο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις