Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το Πανελλήνιο Συμπόσιο ζωγραφικής στην Πάτρα - Έφθασαν οι 10 καλλιτέχνες

Το Πανελλήνιο Συμπόσιο ζωγραφικής στην Π...

Οι παράλληλες δράσεις που προγραμματίζονται

Στο χώρο της « Ιχθυόσκαλας» όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής με θέμα «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα 2023», ξεναγήθηκαν οι δέκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό. 

Οι ζωγράφοι ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση που έχει αναπτυχθεί εκεί με αφορμή την πραγματοποίηση του συμποσίου, καθώς και στην υπαίθρια γλυπτοθήκη η οποία λειτουργεί στο χώρο και απαρτίζεται από τα έργα των εικαστικών που συμμετείχαν στο συμπόσιο γλυπτικής του 2022.. Παρόντες ήταν και οι γλύπτες Χρήστος και Φίλιππος Βαλεράς έργα των οποίων υπάρχουν στο χώρο.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συμποσίου έχουμε προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το Χορωδιακό Αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην «Ιχθυόσκαλα», η ποδηλατάδα η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα από την πρώην πλαζ του ΕΟΤ (Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων), η οποία θα καταλήξει στην «‘Ιχθυόσκαλα», η συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», την συναυλία με το μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών η οποία θα γίνει στις 8.30 το βράδυ τη  Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στην «ιχθυόσκαλα». 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 7.30 το απόγευμα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στην «Αγορά Αργύρη» όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης όλων των τμημάτων του εικαστικού εργαστηρίου δήμου Πατρέων. Την Πέμπτη  28 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο του συμποσίου με την συναυλία αφιέρωμα στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος κ. Νάσος Χαλκίδης τόνισε ότι «το επιμελητήριο από την πλευρά του έδωσε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και φέτος για τη διοργάνωση του συμποσίου. Η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε από επιτροπή. Οι επιλεγέντες να συμμετάσχουν καλλιτέχνες είναι δοκιμασμένοι και καταξιωμένοι. Η απεικόνιση του θέματος είναι δεδομένο πως θα γίνει με μοναδικό τρόπο από τον καθένα, κάνοντας εικόνα τη σκέψη του.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εικαστικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές θα επισκεφθούν με λεωφορείο το χώρο του συμποσίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών του συμποσίου. Η θέσπιση τέτοιων δράσεων από το δήμο της Πάτρας, συμβάλει σημαντικά στο βάθεμα του πολιτισμού και όλων των μορφών της τέχνης. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί είναι μία δράση που γεννιέται με αποδέκτες το λαό και τους εργαζόμενους της Πάτρας».

Στο πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής παίρνουν μέρος οι  καλλιτέχνες: Κανελλοπούλου Αθηνά, Καρυστινός Πέτρος, Κεβρεκίδης Γιώργος, Κονταξή Αντωνία, Κυπριανού Μαρία, Λάμπρου Χρήστος, Ολυμπίου Ειρήνη, Παυλίδου Ντέπη, Σαββάκη Χριστίνα, Φερεντίνος Παναγιώτης.

Στην υποδοχή των καλλιτεχνών παραβρέθηκαν εικαστικοί της πόλης, η πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας Χρυσάνθη Βανταράκη, τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής στη Δημοτική Βιβλιοθηκη Πατρών και οι υπάλληλοι του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιάννα Παναγοπούλου, Σέβη Μανδραγού και Μαρία Μανεσιώτη. 

*Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ειδικά για τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται τον χώρο και να συνομιλούν με τους καλλιτέχνες. Για τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων οι σχολικές μονάδες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Σέβη Μανδραγού, στο τηλέφωνο: 2610 – 624088.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture