Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμβρακία Οδός: Αθήνα - Λευκάδα σε 3 ώρες και 20 λεπτά με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου

Αμβρακία Οδός: Αθήνα - Λευκάδα σε 3 ώρες...

Η Αμβρακία Οδός ετοιμάζεται και όταν ο αυτοκινητόδρομος ολοκληρωθεί, το ταξίδι Αθήνα – Λευκάδα θα γίνεται ακόμα πιο σύντομα

Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή καθώς θα συνδεθεί από τη μια πλευρά με την Ιόνια Οδό και από την άλλη με την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιου – Πρέβεζας, διευκολύνοντας σημαντικά την πρόσβαση σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Βόνιτσα.

Σημειώνεται ότι το τμήμα Δρυμός – Βόνιτσα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι περνάει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ορεινό ανάγλυφο. Στο σύνολό της, η Αμβρακία Οδός έχει μήκος 48,5 χλμ. και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα.

Μόλις παραδοθεί σε κυκλοφορία θα ξεκινάει από τον Α/Κ Αμβρακίας της Ιόνιας Οδού και θα καταλήγει στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας.

Ο αυτοκινητόδρομος αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, προσφέροντας έτσι σημαντικές εξοικονομήσεις χρόνου και καυσίμων για τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις