Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόκληση Ερντογάν: Καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Πρόκληση Ερντογάν: Καλεί τη διεθνή κοινό...

Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε για άλλη μια φορά το μοντέλο της ομοσπονδίας και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος το ψευδοκράτος

 

Στο Κυπριακό και στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατηγορώντας το διεθνή θεσμό για την κατάσταση στο νησί και τα τελευταία γεγονότα στην Πύλα.

 Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει ‘κενή δομή’ τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Θεωρούμε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο (σ.σ. Πύλα) αποτελούν απόρροια αυτής της κενής θεσμικής δομής (δηλ. του ΣΑ του ΟΗΕ) που δεν εμπνέει πλέον καμία δικαιοσύνη και εμπιστοσύνη».

 Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε για άλλη μια φορά το μοντέλο της ομοσπονδίας και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος το ψευδοκράτος.

«Διανύουμε -είπε- την 60ή επέτειο από την εμφάνιση του Κυπριακού ζητήματος. Η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε πάντοτε ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Είναι γεγονός ότι όλοι αποδέχονται ότι λύση δεν μπορεί πλέον να υπάρξει στη βάση του μοντέλου της ομοσπονδίας.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή», όπως την αποκάλεσε.

Στη συνέχεια συνέστησε στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, αφού πρώτα την απαξίωσε, να συμπεριφέρεται αμερόληπτα.

«Δεν θέλουμε αυτή η απαξιωμένη δύναμη να χάσει περαιτέρω το γόητρό της στην Κύπρο", είπε και την κάλεσε να συμπεριφέρεται αμερόληπτα.

«Αναμένουμε από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να τηρεί επιμελώς την αμεροληψία που είναι υποχρεωμένη να επιδεικνύει».

«Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση δικαιωμάτων μας στην ανατ. Μεσόγειο»
Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η μετατροπή της ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή, όπου επικρατεί η ειρήνη, η ευημερία και η σταθερότητα είναι δυνατή μόνο με το σεβασμό των δικαιωμάτων και του δικαίου όλων των μερών. Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός, αλλά και δεν επιτρέπουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικά μας δικαιώματα".

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε και εναντίον της Ευρώπης, κατηγορώντας την για αμφίσημη στάση απέναντι στην Τουρκία.

"Περιμένουμε από την ΕΕ να εκπληρώσει γρήγορα τις υποχρεώσεις της απέναντι στη χώρα μας, η αμφίσημη στάση απέναντι στην Τουρκία πρέπει να λάβει τέλος", είπε.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις