Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: "Καιροσκοπισμός Πελετίδη με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς"

Ώρα Πατρών: "Καιροσκοπισμός Πελετίδ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών σχετικά με το ζήτημα των εργαζομένων της Κοινωφελούς αναφέρεται:

"Κύλησε πολύ νερό κάτω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και πήρε τα λόγια του δημάρχου κ. Πελετίδη που έλεγε στους εργαζόμενους της κοινωφελούς παραμονές της πορείας προς τη Γέφυρα τον Ιούνιο του 2017.
Ήταν η κυβέρνηση τότε του ΣΥΡΙΖΑ και συνήθιζε ο κ. Πελετίδης να κάνει πορείες, να διεκδικεί.
Τις ξέχασε μετά επί Νέας Δημοκρατίας, έλεγε σε συγκέντρωση εργαζομένων της κοινωφελούς στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης:
“Αγωνιστήκαμε το πεντάμηνο και έγινε οκτάμηνο. Να μη μείνουμε στο οκτάμηνο να γίνουν οι θέσεις σας, θέσεις μόνιμης εργασίας αφού έχετε τα μόρια που πρέπει”,
"Να μη λείψει κανένας αύριο στην κατάληψη Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου" προσκαλούσε τους νεοεισερχόμενους εργαζόμενους τότε στο Δήμο Πατρέων και πήγε στη Γέφυρα προκειμένου να κάψουν το ομοίωμα του Τσίπρα".



"Προφανώς τα ξέχασε όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 18/9/2023, προσπάθησε με λεκτικές ταχυδακτυλουργίες να αποπροσανατολίσει το σώμα και τους εργαζομένους.
Κατήγγειλε το παγκόσμιο σύστημα, τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές παρατάξεις και στο τέλος έβαλε τη Νομική υπηρεσία να "βγάλει το φίδι" από την τρύπα, επικαλούμενος "νομικίστικους ακροβατισμούς". Τα επιχειρήματα του γρήγορα κατέπεσαν, από την εκπρόσωπο των εργαζομένων που είπε ότι οι άλλοι Δήμοι προσήλθαν στο δικαστήριο με ομόφωνες αποφάσεις και έθεσε το ερώτημα: "Πως η Λαϊκή Συσπείρωση στους εκεί Δήμους ψήφισε την πρόταση των δημάρχων και μάλιστα ακόμα και συντηρητικών; Πώς είναι δυνατόν εδώ που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι Δημοτική αρχή να καταψηφίζει και να είναι ενάντια στους εργαζόμενους;"
Μέτρησε ο Δήμαρχος τα κουκιά, είδε ότι δεν βγαίνουν και ότι θα έχανε την ψηφοφορία και προσπάθησε να αυτοδοξαστεί κρυπτόμενος βέβαια, ανακοινώνοντας τελικά ότι θα απέχουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Υπέρ της πρότασης των εργαζομένων ψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και έτσι έδωσαν την Ελπίδα στους εργαζόμενους, ώστε στην επόμενη δικάσιμο το Δικαστήριο να αποφανθεί θετικά και να μπορέσουν να μείνουν μερικούς μήνες παραπάνω ώστε να θεμελιώσουν δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Δύο Δημοτικές περίοδοι και εννέα χρόνια είναι αρκετά για να αποκαλυφθεί η ανερμάτιστη πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Πελετίδη. Τέλος." καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης Ώρα Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις