Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριετίες: Τι ισχύει με τους εργαζομένους που έχουν ήδη πάρει αυξήσεις

Τριετίες: Τι ισχύει με τους εργαζομένους...

Νέες διευκρινίσεις Γεωργιάδη

Δεν θα πάρουν αυξήσεις με το “ξεπάγωμα” των τριετιών ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ. «Εάν κάποιος εργοδότης έχει δώσει αυξήσεις στο ενδιάμεσο διάστημα πάνω από τον βασικό μισθό του εργαζόμενου, τότε αυτές θα προσμετρηθούν στην αύξηση» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο θέμα των τριετιών.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως «εάν ο εργοδότης έχει δώσει αύξηση παραπάνω από το 30% στον εργαζόμενο, τότε ο τελευταίος δεν θα πάρει επιπλέον αύξηση με το ξεπάγωμα των τριετιών. Εάν όμως ο εργοδότης έχει δώσει αύξηση κάτω από το 30% στον εργαζόμενο και αυτός έχει συμπληρώσει 3 τριετίες, τότε θα πάρει το υπόλοιπο» συμπλήρωσε. Επίσης επεσήμανε πως η ρύθμιση για το ξεπάγωμα των τριετιών αφορά σε περισσότερα από 1,5 εκατ. άτομα. «Περίπου 600 χιλιάδες εργαζόμενοι είναι αυτοί που δεν έχουν δει καμία αύξηση στον ιδιωτικό τομέα άρα θα δουν αυξήσεις έπειτα από πάρα πολλά χρόνια και οι άλλοι λιγότερες αυξήσεις» τόνισε και ανέφερε πως το ξεπάγωμα των τριετιών καλύπτει μόνο τις κλαδικές συμβάσεις.

«Δεν μιλάμε για ατομικές συμβάσεις. Δεν μιλάμε για την περίπτωση των ατομικών συμβάσεων. Οι ατομικές συμβάσεις ακολουθούν αυτό που γράφει η ατομική σύμβαση του εργαζομένου. Μιλάμε για τις κλαδικές ενεργές συμβάσεις».

Ξεπάγωμα των τριετιών: Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση
Τέλος γνωστοποίησε πως σήμερα θα κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου για το ξεπάγωμα των τριετιών και πως θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναλόγως με το πώς θα πάει το εργασιακό νομοσχέδιο. «Ο στόχος είναι να δώσουμε στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα γρηγορότερα αυξήσεις. Δεν παίρνουν όλοι την ίδια στιγμή την αύξηση τους γιατί; Εμείς τι λέμε ότι 1η Ιανουαρίου του 2024 είναι σαν να είναι η 15 η Φεβρουαρίου του 2012» είπε και πρόσθεσε πως «τα ενδιάμεσα χρόνια είναι ως μη γενόμενα. Γι’ αυτό λέμε ότι δεν επιτρέπουμε την αναδρομική διεκδίκηση. Διότι εάν αφήναμε να πάει το πράγμα μόνο του, τότε στα 2 χρόνια θα αφήναμε την πόρτα να πάνε χιλιάδες άνθρωποι στα δικαστήρια διεκδικώντας αναδρομικές διεκδικήσεις όπως γίνονταν στην Ελλάδα .. άλλα δικαστήρια θα λέγανε ναι και άλλα όχι. Άρα θα ήταν ένα σχετικό μπάχαλο ….διακινδυνεύοντας ένα ξαφνικό τεράστιο βάρος σε επιχειρήσεις » είπε.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Τέλος μίλησε και για τους πολίτες των πληγέντων περιοχών που έχουν χρέη στον ΕΦΚΑ. «Σήμερα καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας όπου δίνουμε ασφαλιστική κάλυψη σε όλους όσοι χρωστούν στον ΕΦΚΑ στις πληγείσες περιοχές για να μπορούν να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σύστημα της υγείας» σημείωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις