Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα σε απεργιακό ξεσηκωμό από το Σωματείο Εργαζομένων σε Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας

Κάλεσμα σε απεργιακό ξεσηκωμό από το Σωμ...

Αυτό το νομοσχέδιο για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου, αναφέρει η ανακοίνωση - Θα γίνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Πέμπτη 21/9 στις 10.30 το πρωί

Για απεργιακό ξεσηκωμό κάνει λόγο με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10.30 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης είναι «να μην νομιμοποιηθεί το 16ωρο!».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα την δουλειά μέχρι τα 74, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού εργασίας Γεωργιάδη, προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνει νόμιμη η 16ωρη εργασία την ημέρα, επικαλούμενος οδηγία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που θα ενσωματωθεί στο Ελληνικό εργατικό «δίκαιο».

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν νύχτα με νύχτα για όσο τους βαστάνε τα πόδια τους! Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη αυτά τα ωράρια, εμείς οι εργαζόμενοι της Ιδιωτικής Υγείας & Πρόνοιας, τα έχουμε νιώσει στο πετσί μας με αφορμή τον COVID και δεν προτιθέμεθα να τα «μονιμοποιήσουμε».

Μάλιστα ο υπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και την «ελευθερία» της επιλογής από τον εργαζόμενο. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις πριν την ώρα σου. Αυτή είναι η περιβόητη ελευθερία που επικαλούνται. Ο υπουργός και η κυβέρνηση έρχονται να νομιμοποιήσουν την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία,  κατ’ απαίτηση αυτών των εργοδοτών που τάχα θα κυνηγήσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα ήδη εργάζονταν παραπάνω από ένα 8ωρο σε διαφορετικούς εργοδότες.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και να ελαστικοποιήσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ένταση της εκμετάλλευσης και οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα βαφτίζοντάς τα «δυστυχήματα» ή «ατυχήματα».

Επειδή, όμως, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι – χέρι με την καταστολή, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Γεωργιάδης συμπληρώνει αυτό του Χατζηδάκη και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αφού με βάση τα δημοσιεύματα, θα αναγνωρίζει το δικαίωμα στην απεργοσπασία και όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, εκτός από χρηματικό πρόστιμο θα διώκονται και ποινικά, με ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ακόμη και για «ψυχολογική βία»! Η διάταξη αυτή  είναι αντίστοιχη με αυτή του ιδιώνυμου αδικήματος όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν την λαϊκή κατοικία, δείχνει ακριβώς και τι είναι αυτό που φοβούνται. Φοβούνται το οργανωμένο εργατικό κίνημα που μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δίκιο του.

Αυτό το νομοσχέδιο για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου!

Να απαιτήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

·         Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

·         Να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα με σύγχρονα δικαιώματα.

·         Να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των

·         συμβάσεων ομηρίας.

·         Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

·         Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

·         Για να παρθούν τώρα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 17 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε.– κυβέρνηση –δήμαρχοι – περιφερειάρχες – επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν τη μοναδική ευθύνη.

Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο δρόμος του αγώνα, είναι για εμάς μονόδρομος. Όλοι απεργούμε στις 21 του Σεπτέμβρη και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στις 10.30 το πρωί, με το μπλοκ του Κλαδικού μας Σωματείου”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις