Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολική διαγραφή χρεών 200.000 ευρώ από το Πρωτοδικείο για άνεργο, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών

Πάτρα: Ολική διαγραφή χρεών 200.000 ευρώ...

Πρωτοφανής απόφαση

Σε μια σπάνια δικαστική απόφαση που αφορά Πατρινό δανειολήπτη προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δικάζοντας έφεση δανειολήπτη που όφειλε περίπου το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ σε δύο τράπεζες (ALPHA ΒΑΝΚ και ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ), εξέδωσε την με αρ. 420/2023 απόφαση, η οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου και διέγραψε το σύνολο των χρεών που βάραιναν τον δανειολήπτη, δηλαδή ολόκληρο το ποσό των 200.000 ευρώ.
Πρόκειται για άνεργο οικογενειάρχη με δύο ανήλικα παιδιά, μια οικογένεια με μοναδικό πενιχρό εισόδημα το μήνα τα 500 ευρώ της συζύγου.

Η σπάνια αυτή απόφαση είναι σε απόλυτη συνάφεια με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, ο οποίος δυστυχώς έχει καταργηθεί από το 2019, παρά το γεγονός ότι υπήρξε για δέκα περίπου χρόνια, αυτά της πτώχευσης των νοικοκυριών, το μοναδικό νομοθέτημα που βρήκαν αποκούμπι χιλιάδες πτωχευμένες και ευάλωτες οικογένειες.


«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις πολέμησαν το Ν. Κατσέλη»

Την υπόθεση αυτή χειρίστηκε στο Εφετείο ο Δικηγόρος Πατρών, Χρήστος Λιαρομμάτης, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι λυπηρό που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις πολέμησαν τον Νόμο Κατσέλη από την ψήφισή του το 2010 έως το 2019, που κατάφεραν τελικά να τον καταργήσουν, υπακούοντας στις επιταγές των τραπεζών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για το τσουνάμι των πλειστηριασμών που βλέπουμε να διενεργούνται καθημερινώς σε χιλιάδες οφειλέτες από τις τράπεζες και τα funds».

*εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις