Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρόκο: Επέστρεψαν πέντε Πατρινοί- Πώς βίωσαν τις στιγμές του φονικού σεισμού

Μαρόκο: Επέστρεψαν πέντε Πατρινοί- Πώς β...

Τι λέει στο thebest.gr ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελιλίδης

Ταλαιπωρημένοι, κουρασμένοι αλλά και ανακουφισμένοι επέστρεφαν το πρωί του Σαββάτου από το Μαρόκο πέντε Πατρινοί, από το Πανεπιστήμιο της πόλης, που έζησαν τις τρομακτικές στιγμές του φονικού σεισμοί.

Βρίσκονταν εκεί και αυτοί με αφορμή το Συνέδριο το παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO εκπροσωπώντας το γεωπάρκο και Κεφαλλονιάς και το γεωπάρκο του Χελμού. Να σημειώσουμε ότι για το συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO βρίσκονταν στο Μαρακές 1500 σύνεδροι από 50 χώρες και σήμερα Σάββατο ήταν η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελιλίδης «την ώρα του σεισμού οι σύνεδροι συμμετείχαν σε επίσημο δείπνο, σε εστιατόριο. Βγήκαν όλοι πανικόβλητοι και επέστρεψαν σε κάποια βίλα που διέμεναν. Κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να κοιμηθούν έξω, στον κήπο.

Την επόμενη μέρα βρέθηκαν στο χώρο του συνεδρίου όμως δεν μπήκαν μέσα στο κτίριο το οποίο είχε πολλές ρωγμές εξαιτίας του σεισμού. Γευμάτισαν στο εξωτερικό χώρο και συζήτησαν, ωστόσο το συνέδριο δεν ολοκληρώθηκε. ήταν μία τρομακτική εμπειρία για όλους, ωστόσο το προξενείο μεσολάβησε για την επιστροφή τους το συντομότερο και αφού μπήκαν σε κάποια λίστα αναμονής επέστεψαν ιδιαίτερα κουρασμένοι και καταβεβλημένοι το πρωί του Σαββάτου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις