Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Daniel: Λάρισα ώρα μηδέν – Ο Πηνειός φουσκώνει ώρα με την ώρα, ακολουθεί εφιαλτική νύχτα

Κακοκαιρία Daniel: Λάρισα ώρα μηδέν – Ο ...

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία και στη Λάρισα

Δέκα νεκροί, βάσει των –μέχρι στιγμής– επίσημων στοιχείων, τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενοι και χιλιάδες εγκλωβισμένοι, βιβλικές καταστροφές, ολόκληρες κωμοπόλεις βυθισμένες στα νερά και τη λάσπη η χώρα μετρά τις πληγές της από τη φονική κακοκαιρία Daniel, με το ανελέητο «σφυροκόπημα» των ακραίων καιρικών φαινομένων να διαδέχεται φόβος, αγωνία και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι πληγείσες περιοχές της Λάρισας θυμίζουν «κρανίου τόπο», με δραματικές μαρτυρίες κατοίκων και εικόνες βιβλικής καταστροφής να προκαλούν θλίψη.

Νωρίτερα, τέσσερα χωριά του Δήμου Λαρισαίων, ο Ιπποκράτης, η Μάνδρα, η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο εκκενώθηκαν, ενώ τη νύχτα μήνυμα του «112» εστάλη στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Στόμιο.

Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Έχει σπάσει επίσης αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτηρίων σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το νερό στο σημείο έρχεται ορμητικό και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα, ο όγκος του είναι μεγάλος, ενώ μέσα στη νύχτα έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις