Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισοβίτης "περπατάει" σε τοίχους και αποδρά από φυλακή των ΗΠΑ

Ισοβίτης "περπατάει" σε τοίχου...

Την κινηματογραφική απόδραση του ισοβίτη Danelo Cavalcante κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε φυλακή της Πενσυλβάνια

Κινηματογραφικές αποδράσεις υπάρχουν πολλές, όμως αυτή με "πρωταγωνιστή" έναν ισοβίτη σε φυλακή της Πενσυλβάνια θα μπορούσε εύκολα να είναι σκηνή ταινίας δράσης.

Ο 34χρονος Danelo Cavalcante δραπέτευσε από τις φυλακές της κομητείας Chester στις 31 Αυγούστου και όπως φαίνεται στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος και δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες, ο ίδιος φαίνεται να κάνει "αναρρίχηση" σε τοίχους, στους οποίους μάλιστα είχε σκαρφαλώσει και ένας άλλος κρατούμενος νωρίτερα φέτος για να δραπετεύσει.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα μετά την προηγούμενη απόδραση, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Το βίντεο δείχνει πώς "περπάτησε σαν καβούρι πάνω σε δύο τοίχους, μέσα από συρματόπλεγμα", δήλωσε ο υπηρεσιακός διευθυντής των φυλακών, Howard Holland χθες, Τετάρτη, τοποθετώντας τα χέρια του σε έναν τοίχο και τα πόδια του στον τοίχο ακριβώς πίσω του, σε απόσταση 1,5 μέτρου, για να ανέβει προς τα πάνω.

Ο Cavalcante καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον περασμένο μήνα, αφού κρίθηκε ένοχος για τη βίαιη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος της πρώην φίλης του Deborah Brandao τον Απρίλιο του 2021, μπροστά στα μάτια των δύο μικρών παιδιών της

Η επεισοδιακή απόδρασή του την περασμένη εβδομάδα έκανε τον γύρο του κόσμου και αποτέλεσε πρώτη είδηση στην πατρίδα του, τη Βραζιλία, όπου καταζητείται για άλλη μια δολοφονία το 2017.

Ο ισοβίτης Danelo Cavalcante

Ο ισοβίτης Danelo Cavalcante

Λόγω της επικινδυνότητάς του μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, οι αρχές στην Πενσυλβάνια έκλεισαν πολλά σχολεία τις προηγούμενες ημέρες, ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Παράλληλα, οι αξιωματούχοι μεταδίδουν μηνύματα από τη μητέρα του, η οποία εκλιπαρεί τον γιο της να παραδοθεί.

Η US Marshals Service προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

"Ενώ πιστεύαμε ότι οι μέθοδοι ασφαλείας μας ήταν επαρκείς, αποδείχθηκε το αντίθετο. Και τώρα θα κινηθούμε γρήγορα για να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας μας", συμπλήρωσε ο Holland.

Ο υπηρεσιακός διευθυντής των φυλακών δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η φυλακή προσέλαβε συμβούλους ασφαλείας μετά την απόδραση του Ιγκόρ Μπόλτε στις 19 Μαΐου, ο οποίος δήλωσε στην αστυνομία ότι βασίστηκε στις γνώσεις του στην αναρρίχηση για να αποδράσει.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις