Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Πισπιρίγκου: "Η Τζωρτζίνα δέχτηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης όσο ήταν εν ζωή"

Δίκη Πισπιρίγκου: "Η Τζωρτζίνα δέχτ...

Αίτημα για διακοπή 15 ημερών προκειμένου να εξεταστούν από ειδικό κάποια έγγραφα

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς τελείωσε η εξέταση όλων των μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Από αύριο η ξεκινά η διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων και μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, αίτημα για διακοπή 15 ημερών προκειμένου να εξεταστούν από ειδικό κάποια έγγραφα που εισέφερε στη σημερινή διαδικασία ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος υπέβαλλε στο δικαστήριο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας, μάς είπε - και θα τα πει και σε εσάς - ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για "επιστημονικές τοποθετήσεις κλόουν". Έχουμε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στον οποίο δεν παρέδωσε σειρά εγγράφων και τώρα υποστηρίζει ότι τα είπε προφορικά», ανέφερε ο κ. Κούγιας κατηγορώντας τον καθηγητή Ράικο για ψευδορκία στο δικαστήριο.

«Θεωρώ ότι το αίτημα διακοπής της δίκης είναι δικονομικά πρόωρο και δεν θα βοηθήσει τη διαδικασία. Μπορεί να συνεχίσει η εξέταση του μάρτυρα και στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων, που η υπεράσπιση θα έχει τη δυνατότητα να συμβουλευτεί το συνεργάτη της, θα γίνουν ερωτήσεις. Ζήτω να απορριφθεί το αίτημα διακοπής της δίκης» ανέφερε η εισαγγελέας με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση. Ωστόσο, αν και η δίκη δεν διεκόπη για 15 ημέρες, θα συνεχιστεί με άλλους μάρτυρες, αφού αποφασίστηκε να διακοπεί μόνο η εξέταση του κ. Ράικου προκειμένου να μελετηθούν τα έγγραφα και κατά τη διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων να εξεταστεί ο μάρτυρας από τον Αλέξη Κούγια.

Στη συνέχεια, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου επανέφερε αιτήματα για εξέταση ειδικών επιστημόνων, ενώ ζητήθηκε να προσκομιστεί στο δικαστήριο ένας σάκος επείγουσας αναζωογόνησης προκειμένου να σχηματίσει το δικαστήριο σαφή εικόνα της θέσης των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν τα κρίσιμα λεπτά στην Τζωρτζίνα. Ο Αλέξης Κούγιας επανέφερε και το αίτημα για νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας στο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Κρήτης για να εξεταστεί από τον πραγματογνώμονα της κατηγορούμενης.

 Η εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση της ανέφερε πως δεν κρίνει απαραίτητο να εξεταστούν οι μάρτυρες που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ επιφυλάχθηκε να προτείνει σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα. Τελικά, το δικαστήριο έπειτα από διάσκεψη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα εξέτασης των μαρτύρων που αιτήθηκε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις