Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Σε πλατεία Ελευθερίας και Αμπελόκηπους απόψε Παρασκευή και το Σάββατο 2/9 η ενότητα «Φεστιβάλ στις γειτονιές»

Πάτρα: Σε πλατεία Ελευθερίας και Αμπελόκ...

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην πλ. Ελευθερίας θα εμφανιστεί το συγκρότημα του Σταύρου Ξιούρα, το οποίο θα συνδυάσει ήχους και χρώματα από την Ελληνική μουσική σκηνή

Το φετινό ταξίδι της ενότητας «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές» συνεχίζεται απόψε Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στην πλατεία Ελευθερίας και στους «Αμπελόκηπους» της Πάτρας με την πραγματοποίηση τριών (3) συναυλιών.

Την «αυλαία» στην πλατεία Ελευθερίας θα ανοίξει απόψε στις 9.30 το βράδυ η Ερωφύλη η οποία συναντά την Ορχήστρα Smyrna.

Η ερμηνεύτρια που μετρά αρκετά χρόνια αξιόλογης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι τόσο μέσα από την προσωπική της δισκογραφία όσο και με τις συνεργασίες της με δεκάδες ξεχωριστούς ερμηνευτές και δημιουργούς, συναντά την πολλά υποσχόμενη και δραστήρια ορχήστρα Smyrna, σηματοδοτώντας μια ιδιότυπη γυναικεία συμμαχία, γεμάτη γνώση και  ωριμότητα, σ’ ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ ένα πολιτισμό που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Μας ταξιδεύουν μελωδικά στο χρόνο με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών.

Οι πέντε (5) κοπέλες της ορχήστρας, Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο), Άντρια Ζήκου (κιθάρα, τραγούδι) , Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), Ζωή Προκοπίου (βιολί, τραγούδι) και Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι) ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο, μουσική που μας μεταφέρει πίσω στις ρίζες μας και μας τη συστήνουν εκ νέου με την δική τους νεανική ματιά. Συμμετέχει η Άννα Λάκη στο ακορντεόν.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα του Σταύρου Ξιούρα, το οποίο θα συνδυάσει ήχους και χρώματα από την Ελληνική μουσική σκηνή.

Πέντε πατρινοί μουσικοί, η Διονυσία Ντρουβάρη στο τραγούδι, ο Ανδρέας Γκολφινόπουλος στο τραγούδι, το μπουζούκι, το ούτι και το μπάσο, ο Πάνος Καββαθάς στο τραγούδι και στην κιθάρα, ο Σταύρος Ξιούρας στο κλαρίνο, το σαξόφωνο και το πιάνο και ο Γιώργος Λαμπράκος στα τύμπανα, έχουν καταφέρει να χτίσουν τη δική τους ξεχωριστή μουσική ταυτότητα. Πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα που χαρακτηρίζεται από την πολυχρωμία στον ήχο, τις εναλλαγές των μουσικών οργάνων και τις ξεχωριστές ερμηνείες των φωνών.

Το «Φεστιβάλ στις γειτονιές» και στους «Αμπελόκηπους»

Στις 9.30 το βράδυ απόψε Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου η συνοικία των Αμπελοκήπων θα «γεμίσει» από μουσικές και τραγούδια.

Το 7μελές μουσικό σχήμα του Κώστα Σωτηρόπουλου θα παρουσιάσει πασίγνωστα χορευτικά τραγούδια από παραδοσιακό δημοτικό, νησιώτικο και λαϊκό ρεπερτόριο, επιλεγμένα με σκοπό την διασκέδαση και τον χορό του κοινού.

Το σχήμα αποτελείται από τους Κώστα Σωτηρόπουλο (τραγούδι), Βασίλη Δούκα (αρμόνιο), Νίκο Θανόπουλο (μπουζούκι), Γιώργο Βεργέτη (τύμπανα).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture