Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Το soundtrack του επικού «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές στην Βρετανία

Το soundtrack του επικού «Άρχοντα των Δα...

Ο ραδιοφωνικός Classic FM δημοσίευσε πρόσφατα την λίστα με τα 100 αγαπημένα soundtrack όπως τα ψήφισαν πάνω από 10.000 Βρετανοί για το 2023

Πάντα οι λίστες με τα καλύτερα φιλμ, ηθοποιούς, κ.α. έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα έχουμε τα 100 πιο δημοφιλή soundtrack των ακροατών του Classic FM, με τη μουσική του Χάουαρντ Σορ να βρίσκεται στην κορυφή αλλά και τον πολυβραβευμένο Τζον Γουίλιαμς να αναδεικνύεται ως ο πιο δημοφιλής «κινηματογραφικός» συνθέτης.

Όπως είδαμε σε ανάρτηση του flix.gr, το soundtrack του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών – Lord of the rings» σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον, σε μουσική του Howard Shore, ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές στην Βρετανία από περισσότερους από 10.000 ακροατές που πήραν μέρος στην διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα η βραβευμένη με τρία Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα (4) Grammy μουσική του Χάουαρντ Σορ για την περίφημη τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ψηφίστηκε ως το πιο αγαπημένο soundtrack των Βρετανών.

Ο ραδιοφωνικός Classic FM δημοσίευσε πρόσφατα την λίστα με τα 100 αγαπημένα soundtrack όπως τα ψήφισαν πάνω από 10.000 Βρετανοί ως μέρος του ετήσιου Movie Music Hall of Fame τους (για το 2023). Μπορεί ο Χάουαρντ Σορ να κέρδισε την πρώτη θέση αλλά ο Τζον Γουίλιαμς κατάφερε να αναδειχθεί ο πιο δημοφιλής συνθέτης, έχοντας πέντε soundtrack στις 20 πρώτες θέσεις και έντεκα (11) συνολικά. Στη 2η θέση της λίστας φιγουράρει η μουσική του Γουίλιαμς για την συγκινητική «Λίστα του Σίντλερ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Δεύτερος πιο δημοφιλής συνθέτης αναδείχθηκε ο Χανς Ζίμερ με δέκα ενώ ο αείμνηστος Ένιο Μορικόνε κατάφερε να βρεθεί σε πέντε θέσεις μέσα στο top 100.

Στους δημοφιλείς συνθέτες και ο Βρετανός Τζον Μπάρι, η εξαιρετική μουσική του οποίου που έγραψε για το Οσκαρικό «Πέρα από την Αφρική» του Σίντνει Πόλακ το 1985, ψηφίστηκε στην 4η θέση ενώ στην 7η είναι η μουσική του για το «Χορεύοντας με τους λύκους» του Κέβιν Κόστνερ. Στη λίστα και ο «δικός» μας Βαγγέλης Παπαθανασίου ή Vangelis, που βρίσκεται στην 12η θέση με το τιμημένο με Όσκαρ σάουντρακ του το 1982 για τους “Δρόμους της φωτιάς – Chariots of fire” αλλά και στην 36η για το «Blade Runner».

Στην λίστα όπως αναφέρει το flix.gr, κυριαρχούν άνδρες, με την υψηλότερη θέση από γυναίκα να βρίσκεται στο νούμερο 6 (η μουσική της Νέμπι Γουάιζμαν για το «Wilde»). Οι υπόλοιπες γυναίκες συνθέτριες που κατάφεραν να μπουν στην λίστα είναι η Άντζελα Μόρλεϊ για το «Watership Down» (55), Γκερμέιν Φράνκο για το «Encanto» (59), Χίλντουρ Γκουντναντότιρ για το «Joker» με τον Γιοακίμ Φίνιξ (83) και η Ρέιτσελ Πόρτμαν για το «Chocolat» (92).

Δείτε παρακάτω τις 20 πρώτες θέσεις ενώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα με τα 100 πιο δημοφιλή soundtrack της Βρετανίας στο Classic FM.

1.The Lord of the Rings – Howard Shore

2. Schindler’s List – John Williams

3. Star Wars – John Williams

4. Out of Africa – John Barry

5. Gladiator – Hans Zimmer

6. Wilde – Debbie Wiseman

7. Dances with Wolves – John Barry

8. Jurassic Park – John Williams

9. The Good, the Bad and the Ugly – Ennio Morricone

10. The Mission – Ennio Morricone

11. Harry Potter and the Philosopher’s Stone – John Williams

12. Chariots of Fire – Vangelis

13. Indiana Jones – John Williams

14. Ladies in Lavender – Nigel Hess

15. Doctor Zhivago – Maurice Jarre

16. The Magnificent Seven – Elmer Bernstein

17. Interstellar – Hans Zimmer

18. The Godfather – Nino Rota

19. Titanic – James Horner

20. Pirates of the Caribbean – Klaus Badelt.

*Στην 81η θέση φιγουράρει και το σάουντρακ της ταινίας που γυρίστηκε στην Κεφαλονιά, "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" το 2000. Η μουσική ήταν του Stephen Warbeck.

"Η Λίστα του Σίντλερ".

"Η Λίστα του Σίντλερ".

"Δρόμοι της φωτιάς" του Βαγγέλ...

"Δρόμοι της φωτιάς" του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

"Star Wars" σε μουσική του Joh...

"Star Wars" σε μουσική του John Williams.

"Πέρα από την Αφρική".

"Πέρα από την Αφρική".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture