Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής Γρηγόρης Πλιάτσικας

φωτο από ilialive.gr

φωτο από ilialive.gr

Στο σπίτι του στον Πύργο

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Πανηλειακού, του Παναιγιάλειου, του Αστέρα Αμαλιάδας και αρκετών άλλων ηλειακών ομάδων, Γρηγόρης Πλιάτσικας.

Ο "ήρωας του Γκράτς" άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στον Πύργο, νωρίτερα το απόγευμα, όπου εντοπίστηκε νεκρός από το γιο του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας χθες αγωνίστηκε για περίπου 15 λεπτά στον αγώνα των Legends με τους Επίλεκτους της Ηλείας και καταχειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή και πέρασε στη θέση του ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος.

Ο Πλιάτσικας γεννήθηκε το 1949 στην Πάτρα και ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1966 στον Πανιώνιο Πατρών και στην Παναχαϊκή, το 1969. Την περίοδο 1972-73 φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε πάλι με την Παναχαϊκή στην Α’ Εθνική. Άφησε εποχή με την εμφάνιση του εκείνη τη σεζόν, σε αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία, όταν η αχαϊκή ομάδα κέρδισε με 1-0 και προκρίθηκε, κυρίως λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του Πλιάτσικα που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Έτσι χαρακτηρίστηκε ως ο “ήρωας του Γκράτς”.

Το 1975 έφυγε για την Αμερική και τη Βενεζουέλα στην Σεντράλ Μαδεϊρένσε. Επέστρεψε την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα αγωνιζόμενος στο Κορωπί στη Β’ Εθνική επί Παπαποστόλου. Τη σεζόν 1976-77, ήλθε στον Πανηλειακό και το 1980-82 στον Παναιγιάλειο. Από το 1982 έως το 1985 έπαιξε ξανά στον Πανηλειακό, το 1987-89 στον Αίαντα Γαστούνης και έκλεισε την καριέρα του στην ΠΑΕ Πύργος 79. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται ως παλαίμαχος σε πολλούς αγώνες.

Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας, γνώρισε στον Πύργο την σύζυγο του Ηλέκτρα με την οποία απέκτησαν δύο γιους.

πηγή ilialive.gr

Διαβάστε επίσης στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις