Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέρας του Λοχ Νες; Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων 50 χρόνων για το μυθικό πλάσμα

Τέρας του Λοχ Νες; Ξεκίνησε η μεγαλύτερη...

Παραμένει ζωντανός ο θρύλος του

Μια έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες, η οποία χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο κυνήγι της Νέσι» εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, λαμβάνει χώρα στα Χάιλαντς της Σκωτίας

Εκατό εθελοντές βοήθησαν στην καταγραφή των φυσικών - και τυχόν ασυνήθιστων - θεαμάτων στο Λοχ Νες από σημεία θέασης στην ξηρά.Σχεδόν 300 έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή.

 

Παραμένει ζωντανός ο θρύλος του Λοχ Νες

Οι ιστορίες για ένα τέρας υπάρχουν εδώ και αιώνες, αλλά έχουν περάσει 90 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο σύγχρονος μύθος της Νέσι. Τον Απρίλιο του 1933, η διευθύντρια του ξενοδοχείου Aldie Mackay δήλωσε ότι είχε δει ένα πλάσμα που έμοιαζε με φάλαινα στη λίμνη. Η εφημερίδα Inverness Courier ανέφερε την παρατήρηση και ο τότε εκδότης, Evan Barron, πρότεινε το πλάσμα να περιγραφεί ως «τέρας». Από τότε το μυστήριο της Νέσι έχει εμπνεύσει βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, καθώς και μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

Η έρευνα αυτού του Σαββατοκύριακου έχει οργανωθεί από το Loch Ness Centre στο Drumnadrochit και μια εθελοντική ερευνητική ομάδα που ονομάζεται Loch Ness Exploration.

Ο γενικός διευθυντής του Loch Ness Centre Paul Nixon επέμεινε ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων. «Εκατό εθελοντές βρίσκονται σήμερα στις όχθες του Λοχ Νες, όλοι σε μια προσπάθεια να βρουν κάποιες απαντήσεις για το τι είναι το τέρας του Λοχ Νες», δήλωσε.

«Ορισμένες από τις πιο πρόσφατες θεάσεις που έχω δει είναι επαφές σόναρ - που δείχνουν αντικείμενα στο νερό σε βάθος. Το μεγαλύτερο που έχω δει είναι ένα αντικείμενο στο μέγεθος ενός φορτηγού μεταφοράς, το οποίο δεν μου έχει εξηγηθεί τι ήταν. Δεν ήταν εκεί όταν επιστρέψαμε», είπε.

Πηγή:ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις