Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Προεκλογική…. δημοπρασία

Προεκλογική…. δημοπρασία

Γιάννης Τσιμπούκης, Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος

Στην Πάτρα, κυρίαρχο πρόβλημα της καθημερινότητας μας αποτελεί το κυκλοφοριακό. Στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στις παρυφές του, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι επισκέπτες, οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες καθώς και η έλλειψη κουλτούρας με τα γνωστά προβλήματα χρήσης και των μαζικών μέσων μεταφοράς (π.χ. διαρκή προβλήματα στον προαστιακό, παλιός στόλος στα αστικά) συμπληρώνουν το παζλ μιας κατάστασης που δεν αρμόζει στην τρίτη πόλη της Ελλάδας.

Πέριξ του ιστορικού κέντρου έχουν δημιουργηθεί δημοτικοί χώροι στάθμευσης. Από τη μία πλευρά, το δημοτικό πάρκινγκ Καλεντζιώτη και οι θέσεις στάθμευσης στο πάρκο του Φάρου, δεν εξυπηρετούνται με τακτική συγκοινωνία με το κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της αγοράς, ενώ παρατηρούνται και πολλά θέματα ασφάλειας των αυτοκινήτων. Από την άλλη ο παραχωρημένος χώρος από τον ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο εξυπηρετεί κυρίως κατοίκους της εκεί γειτονιάς καθώς και  πολίτες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κ.Υ. Βορείου Τομέα. Το δε πάρκινγκ της Ηρώων Πολυτεχνείου, αποκομμένο από το κέντρο δεν προσφέρεται για χρήση. Έτσι παρατηρείται η άναρχη στάθμευση οχημάτων ακόμα και στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, ενώ και η χρήση της λιμενολεκάνης μεταξύ Γούναρη και Μόλου, διατίθεται σε ένα άναρχο και ανέλεγκτο κυνήγι θέσης από τους οδηγούς. 

Και όμως, όλα αυτά τα χρόνια ενώ υπάρχει στεγασμένος χώρος στάθμευσης όπισθεν του υπό κατασκευή νέου υπεραστικού ΚΤΕΛ, η δημοτική αρχή έκλεινε τα μάτια. Η ευκαιριακή διαχείριση της δημοτικής περιούσιας για την υποτιθέμενη ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών, έθεσαν σε προεκλογικό φόντο, την ανάγκη εφαρμογής σχεδίου για την εκχώρηση της μίσθωσης του χώρου σε ιδιώτη.

Για τη δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφερόμαστε που αναθεματίζει τους ιδιώτες. Έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων ευελπιστούμε, ότι θα λειτουργήσει το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Παλαιό Αρσάκειο και ο κλειστός χώρος θα μπορούσε να καλύψει ανάγκες για τη διεκπεραίωση εργασιών των δημοτών όταν  επισκέπτονται δημοτικές υπηρεσίες. Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή θέλει να ενοικιάσει το χώρο με ωφελούμενο τον ιδιώτη πλειοδότη.

Η εισηγήτρια Αντιδήμαρχο στις αιτιάσεις της, απέναντι στην πρότασή μας, για να μην προχωρήσει η πλειοδοτική διαδικασία, επικαλέστηκε ότι και στη Μαιζώνος δεν καλύπτεται η στάθμευση. Μόνο που όταν το Δημαρχείο του Δήμου της Πάτρας, λειτούργησε στην οδό Μαιζώνος, δεν κυκλοφορούσαν παρά ελάχιστα αυτοκίνητα!!!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία και χρονική συγκυρία δεν κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς αναμένεται η λειτουργία του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου να συμπέσει και με το νέο υπεραστικό σταθμό που βρίσκεται όμορα στην ιδιοκτησία του Δήμου. Η ενέργεια της δημοπράτησης βάζει σε δεύτερη μοίρα την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής αλλά και της  παροχής υπηρεσιών στους δημότες, ενώ για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή φανερώνει το διπλό της πρόσωπο. Από τη μία δεν εξυπηρετεί το σύνολο των δημοτών, από την άλλη εμφανίζεται πρόθυμη να συνδιαλλαγεί με οικονομικά συμφέροντα, που πάντα καταγγέλει…..

Προτείνουμε ο χώρος να εξυπηρετεί τους δημότες που συνδιαλέγονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, να εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργία θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων όπως προκύπτει και από την απαίτηση του Σχεδίου  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αλλά και της εξυπηρέτησης υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου.  Στον αντίποδα η δημοτική αρχή μετά από τόσα χρόνια απραξίας, πρωτοτυπεί και μόλις ένα μήνα προ των εκλογών θέλει να μισθώσει δημοτική περιουσία, επικαλούμενη τη βιωσιμότητα  ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει αυτή την ανορθόδοξη πρακτική, σε περίπτωση δε που συνεχίσει, θα φανεί και από το ποιος θα πλειοδοτήσει, και αν υπάρχει προεκλογική συμφωνία. Το μόνο σίγουρο για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή κλείνει το μάτι σε ιδιώτες και το κοινωνικό σύνολο με τους δημότες  παραμένουν στο περιθώριο.

Γιάννης Τσιμπούκης, Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων

«Πάτρα Σπουδαία και Πάλι»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις