Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι καπνοί από τις φωτιές στη Βοιωτία έκρυψαν την Παλιοβούνα - Ορατοί και από την Πάτρα - Δυσφορία στην αναπνοή - ΦΩΤΟ

Οι καπνοί από τις φωτιές στη Βοιωτία έκρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Σηκώθηκαν καναντέρ από την Ανδραβίδα για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης

Το ξημέρωμα στην Πάτρα ήταν πνιγμένο μέσα στους καπνούς εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές που καίνε για δεύτερη ημέρα τη Βιωτία.

Οι δυνατοί άνεμοι ευνοούν τη μεταφορά του καπνού και σε περιοχές της Αχαΐας με την Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα, ακόμη και τον Ερύμανθο να διαπιστώνουν από την Δευτέρα κιόλας - ημέρα εκκίνησης της πυρκαγιάς- το σύννεφο των καπνών. 

Δύσκολη ήταν η νύχτα με την φωτιά για τους κατοίκους στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Βοιωτίας στον Κορινθιακό. Με το πρώτο φως της ημέρας, καναντέρ σηκώθηκαν και από την Ανδραβίδα, ώστε να ενισχύσουν το από αέρος έργο της πυρόσβεσης στην Βοιωτία.

 

Η παραλιακή ζώνη έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Όλη τη νύχτα σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς τα μποφόρ ούτε μία στιγμή δεν σταμάτησαν να τροφοδοτούν τη φωτιά.

Οι άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή έχουν μεταφέρει την κάπνα και την μυρωδιά προς τη Δυτική Ελλάδα. Παρόμοιο είναι το σκηνικό σε Αγρίνιο, Πάτρα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές, με δορυφορικές εικόνες να αποτυπώνουν ότι κάπνα μεταφέρεται και από την φωτιά της Αλεξανδρούπολης. Έως και στην Μεσσηνία διακρίνεται το νέφος που έχει προκληθεί από τις φωτιές της Βοιωτίας.

Το όλο σκηνικό με τους καπνούς, προκαλεί εκτός των άλλων έντονη δυσφορία στους πολίτες, ειδικά έτσι όπως συνδυάζεται με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις