Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς - «112» σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση

Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς - «1...

Μεταξύ Προφήτη Ηλία και Αρτάκης το μέτωπο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιές και στην Εύβοια.

Η μία πυρκαγιά ξεκίνησε πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών και η άλλη στη θέση Καλκαντρί, ενώ σύμφωνα με την Πυροβεστική, τώρα το μέτωπο βρίσκεται μεταξύ Προφητή Ηλία και Αρτάκης, κινούμενο προς την Αρτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, νέα μηνύματα από το «112» εστάλησαν στους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών να απομακρυνθούν προς Ψαχνά και της Βόρειας Αρτάκης να μετακινηθούν προς Αρτάκη.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, δύο φωτιές ξέσπασαν σήμερα το πρωί στα Ψαχνά και ξεκίνησαν ταυτόχρονα. Μάλιστα, στη μία περίπτωση στύλος λαμπάδιασε από καμένα λάστιχα.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευβοίας, Κωσταντίνος Ψαρρός δήλωσε στο eviaonline πως «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, είναι πολλά τα μποφόρ, πρέπει να πηδάμε για να φτάσουμε την φωτιά. Παντού βρέχει φωτιά περιοχή». Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 92 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη (δύο PZL και ένα CL-215) και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα, επιχειρούν και 19 Γάλλοι πυροσβέστες με τα οχήματά τους.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Παράληλλα, υπάρχουν διάσπαρτες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις