Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πύρινος εφιάλτης για δεύτερο βράδυ- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναμένεται άλλη μία δύσκολη νύχτα

Καίει για δεύτερο βράδυ η φωτιά  που ξεκίνησε χθες (19/8) τα ξημερώματα στην περιοχή Μέλια της Αλεξανδρούπολης και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Και αυτό το βράδυ αναμένεται δύσκολο ενώ έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα. Πολίτες προσπαθούν να σώσουν την περιουσία τους.

Όπως όλα δείχνουν, και αυτό το βράδυ αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν με τα μποφόρ και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις αλλά και τα πολλαπλά μέτωπα, καθώς υπάρχουν τρία ενεργά -με το μέτωπο της Νίψας να είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Μοναστηράκι και Δορίσκο, για αυτό αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση και των δύο αυτών οικισμών.

 

 

Γκότσης: «Βιώσαμε απίστευτες καταστάσεις στη Νίψα - Δύσκολη νύχτα λόγω των ανέμων»

«Είναι το δεύτερο 24ωρο που βιώνουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση εδώ στο Δήμος της Αλεξανδρούπολης, στις τρεις δημοτικέ ενότητες Φερρών, Τριανούπολης και Νίψας. Ευτυχώς, στη Νίψα, που βιώσαμε απίστευτες καταστάσεις καθώς ο οικισμός είχε τυλιχθεί στις φλόγες, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κάηκαν μόνο κάτι αποθήκες παρόλο που τυλίχθηκε. Η φωτιά κινείται με γρήγορους ρυθμούς από το ορεινό σημείο της Νίψας προς τον Άβαντα» ανέφερε το μέλος της πολιτικής προστασίας, Νίκος Γκότσης. 

 

Όπως πρόσθεσε «θα είναι μια δύσκολη νύχτα απόψε για τη δημοτική ενότητα των Φερρών με το Μοναστηράκι και το Δωρικό αλλά και την περιοχή μετά τη Νίψα και τον Άβαντα» ενώ τόνισε ότι «τα πτητικά μέσα σε λίγο θα σταματήσουν να επιχειρούν και από εκεί και πέρα ας ελπίσουμε ότι θα κοπάσουν οι αέρηδες. Έχουν έρθεις και ειδικές δυνάμεις τους Στρατού που είναι εξειδικευμένες στην κατάσβεση πυρκαγιών. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη που θα κατευθυνθεί η φωτιά αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή του Αβάντα γιατί πρόκειται για μια ιδιαίτερη περιοχή και άμα φύγει από εκεί έχει χαθεί το παιχνίδι».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο Γιώργος Μαρόπουλος δείχνει την κατεστρ...

Ο Γιώργος Μαρόπουλος δείχνει την κατεστραμμένη αποθήκη με μέλι από την φωτιά, στο χωριό Αετοχώρι της Αλεξανδρούπολης. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις