Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δομινικανή Δημοκρατία: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από έκρηξη στο Σαν Κριστόμπαλ

Δομινικανή Δημοκρατία: Τουλάχιστον 25 οι...

Η έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου

Ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Σαν Κριστόμπαλ, στο νότιο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, ανήλθε σε 25 νεκρούς από 11 που ήταν νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Ντέλφιν Αντόνιο Ροντρίγκες στο ειδησεογραφικό δίκτυο SIΝ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, 25 πτώματα έχουν ήδη περισυλλεγεί», δήλωσε ο Ροντρίγκες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, κυρίως με τη βοήθεια σκύλων που εντόπισαν τουλάχιστον τρία πτώματα, σύμφωνα με το SIN.

Άγνωστη η αιτία της ισχυρής έκρηξης
Ο Ροντρίγκες δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των αγνοουμένων ή των τραυματιών. Οι τραυματίες ανέρχονταν το απόγευμα της Τρίτης σε 59, εκ των οποίων οι 37 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κέντρα υγείας. Όσον αφορά τους αγνοούμενους, ο τελευταίος επίσημος απολογισμός αναφέρει ότι είναι 10.

Η ισχυρή έκρηξη, η αιτία της οποίας παραμένει ακόμη άγνωστη, συγκλόνισε την εμπορική συνοικία της πόλης Σαν Κριστόμπαλ, προκαλώντας τον θάνατο πολλών ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ενώ περίπου δέκα άνθρωποι αγνοούνται. Η έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα γύρω στις 22:10 ώρα Ελλάδας, προκάλεσε πυρκαγιά και μια πελώρια στήλη καπνού.

 Μετά την έκρηξη, τη Δευτέρα, σε μια εταιρία στο Σαν Κριστόμπαλ, κοντά στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο, η εθνική υπηρεσία υγείας είχε ανακοινώσει ότι ανάμεσα στα πρώτα θύματα είναι ένα βρέφος 4 μηνών.

Η Σαν Κριστόμπαλ, με σχεδόν 700.000 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη επαρχία της Δομινικανής Δημοκρατίας, που μοιράζεται με την Αϊτή το νησί Εσπανιόλα της Καραϊβικής. Η ομώνυμη πόλη Σαν Κριστόμπαλ απέχει λιγότερα από 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις