Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νορβηγία: Έσπασε φράγμα, τα νερά παρέσυραν ακόμα και σπίτια

Νορβηγία:  Έσπασε φράγμα, τα νερά παρέσυ...

Τρομακτικές εικόνες

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Νορβηγία, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

«Ζούμε μια κρίση εθνικών διαστάσεων», δήλωσε ο Αούντ Χόβε, επικεφαλής της επαρχίας Ινλάνταν, στο νότιο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας, από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, προβλήματα στις μετακινήσεις παρουσιάστηκαν σε 115 δρόμους.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια από το σύνολο της κοινωνίας. Σήμερα είναι που θα τα καταφέρουμε ή θα αποτύχουμε», είπε.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τόσο υψηλά επίπεδα υδάτων σε πολλά ποτάμια. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η υπερχείλιση μεγάλων ποταμών θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Έρικ Χόλμκβιστ, στέλεχος της Υπηρεσίας Ενέργειας και Υδάτων στην εφημερίδα VG.

Επτά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, ανέφερε η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους (...) και τεράστιες υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε μεγάλο μέρος της χώρας», προειδοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, Έμιλι Ενγκερ Μελ.

Από την κακοκαιρία πλημμύρισε ο υδροηλεκτρικός σταθμός Μπρασκσρείντφος, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκλόμα, του μεγαλύτερου στη χώρα.

Ο νορβηγικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Hafslund ανέφερε ότι λόγω βλάβης του δικτύου, οι γεννήτριες του φράγματος, το οποίο έσπασε μερικώς, σταμάτησαν να λειτουργούν σήμερα τα ξημερώματα.

Από τις βροχές πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Hafslund.

Λόγω της καταιγίδας «Χανς», η Νορβηγία και η Σουηδία βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις