Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοψία Βασίλη Αϊβαλή στα έργα της Τριών Ναυάρχων- Τι είδε- ΦΩΤΟ

Αυτοψία Βασίλη Αϊβαλή στα έργα της Τριών...

Είδε, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, λάθη και παραλείψεις που αυξάνουν την όχληση και την οικονομική ζημία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής μαζί με κλιμάκιο μηχανικών και άλλων στελεχών  της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα ανάπλασης της Τριών Ναυάρχων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας είχανε την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και την έντονη δυσαρέσκειά τους για το υπό κατασκευή έργο, για λόγους που ξεπερνούν την εύλογη όχληση την οποία είθισται να προκαλούν κατά την εκτέλεσή τους τέτοιου είδους εργασίες.

Από τον κ. Αϊβαλή και τους υπολοίπους μηχανικούς της παράταξης, διαπιστώθηκαν μία σειρά από λάθη και παραλείψεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών και την προσβασιμότητά τους ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Τα έργα ξεκίνησαν από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και άρχισαν να επεκτείνονται σιγά σιγά προς τα κάτω. Κατά τη μέρα της αυτοψίας (την προηγούμενη Παρασκευή), τα έργα είχαν φτάσει στο ύψος της Κορίνθου, δημιουργώντας ένα μεγάλο άνοιγμα του εργοταξίου (Σκάλες – Κορίνθου) χωρίς όμως να είναι ολοκληρωμένο κανένα κομμάτι.

2. Παρά το γεγονός ότι το έργο πραγματοποιείται εντός της πόλης, παρόδια της Τριών Ναυάρχων, σε πεδίο όπου υπάρχουν τόσο κατοικίες (πολυκατοικίες κυρίως) όσο και λειτουργούσες επιχειρήσεις, δεν έχουν προβλεφθεί στο σύνολο του ανοίγματος του εργοταξίου πλήρως ασφαλείς τρόποι προσπέλασης των συμπολιτών μας από και προς τις κατοικίες και τα καταστήματά τους.

3. Δεν υπήρξε κατά την έναρξη υλοποίησης των έργων γνωστοποίηση του χρονοδιαγράμματος και της πορείας κατασκευής τους έτσι ώστε να γίνει αντιστοίχως προγραμματισμός και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες της περιοχής για την πραγματοποίηση πιθανών εργασιών ή διακοπών τους, με σκοπό την όσο το δυνατόν μικρότερη όχλησή τους.

4. Το μέτωπο των εργασιών του πεδίου είχε φτάσει την περασμένη Παρασκευή στο τμήμα μεταξύ Κορίνθου και Κανακάρη. Μέσα στον εργοταξιακό αυτό χώρο είχαμε ενεργή την επιχειρηματική δραστηριότητα των παρόδιων καταστημάτων, παλέτες κυβόλιθων η μία επάνω στην άλλη, λοφάκια με άμμο σε διάφορα σημεία για την τοποθέτηση των κυβόλιθων, μη περιφραγμένα φρεάτια και ταυτόχρονα μικρά παιδιά να παίζουν μέσα στον χώρο!

Είναι προφανές ότι τόσο ο προγραμματισμός υλοποίησης του έργου όσο και η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτή και κάθε  ενδιαφερόμενου πολίτη, υπήρξαν και παραμένουν ελλιπείς  όπως και τα μέτρα ασφαλείας του εργοταξίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αυξάνεται αδικαιολόγητα η όχληση προς τους πολίτες και η οικονομική βλάβη για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις