Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανσέληνος: Οι μαγευτικές εικόνες από «το φεγγάρι του Οξύρρυγχου»-ΦΩΤΟ

Πανσέληνος:  Οι μαγευτικές εικόνες από «...

Με πανσέληνο καλωσορίζουμε τον Αύγουστο

Με πανσέληνο καλωσορίζουμε τον Αύγουστο με το εντυπωσιακό φεγγάρι του Οξύρυγχου να μαγνητίζει τα βλέμματα στον καλοκαιρινό ουρανό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του μήνα θα αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με το μπλε φεγγάρι, μία ακόμα υπερπανσέληνο που θα κάνει την εμφάνισή της.

Η σημερινή Πανσέληνος του Αυγούστου που ονομάζεται «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» δεν είναι η μοναδική που θα δούμε μέσα σε έναν μήνα. Φέτος, θα σημειωθεί ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο με δύο «υπερπανσέληνους» κάτι που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2037.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό πιο μεγάλο και πιο φωτεινό επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από ό,τι συνήθως. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου και το όνομά του έχει το έχει λάβει από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που την συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

 Εκτός από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», το οποίο θα κορυφωθεί το βράδυ της 1ης Αυγούστου, θα ακολουθήσει και δεύτερη υπερπανσέληνος, η λεγόμενη «Μπλε Πανσέληνος», την οποία θα θαυμάσουμε στις 31 Αυγούστου και αυτό καθώς για την συμπλήρωση των φάσεων της Σελήνης χρειάζονται 29 ημέρες, 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,86 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις