Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν την Τρίτη 1/8 οι παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο - Στο Βερίνο θα μεταβεί ο Μητροπολίτης Πατρών

Ξεκινούν την Τρίτη 1/8 οι παρακλήσεις στ...

Την ερχόμενη Κυριακή 6/8 στις 19.00 θα ψαλούν στο Γηροκομειό τα Εγκώμια της Παναγίας

Στο μήνα της Παναγιάς, το αποκαλούμενο & μικρό Πάσχα μπαίνουμε από την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 και σε όλους τους ιερούς ναούς στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας διαβάστηκε στο τέλος, εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που υπενθύμιζε πως η περίοδος έως τον Δεκαπενταύγουστο είναι περίοδος νηστείας για τους χριστανούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις μέρες αυτές, αρχής γενομένης από την Τρίτη 1η Αυγούστου το απόγευμα, θα τελείται ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Κοίμηση της οποίας θα τιμήσουμε και θα εορτάσουμε την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια. Επίσης την ερχόμενη Κυριακή 6/8/2023 στις 7 το απόγευμα θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην ιερά μονή της Παναγίας Γηροκομητίσσης η ακολουθία του Επιταφίου της Παναγίας όπου και ψάλλονται τα εγκώμια και τελείται και λιτάνευση του ιερού σκηνώματος της και της εικόνας της. Πολλοί πιστοί αναμένεται να ανέβουν έως το Γηροκομειό και να παρακολουθήσουν την ιερά αυτή ακολουθία όπου θα προεξάρχουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πλαισιωμένοι από πολλούς ακόμη ιερείς.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε & το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για το χρονικό διάστημα έως τον Δεκαπενταύγουστο.

Για την πρώτη φετινή παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Τρίτη 1/8/2023 θα μεταβεί στον Ι.Ν. Γενέσιον της Θεοτόκου στο Βερίνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις