Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα Αγχίαλος: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την εκκένωση - Βάρκες, καρότσες και λεωφορεία...

Νέα Αγχίαλος: Συγκλονίζουν οι εικόνες απ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Ένα εξαιρετικά δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Νέα Αγχιάλου και των γύρω οικισμών, καθώς μαίνεται η φωτιά  που ξέσπασε στο Σέσκλο την Τετάρτη, η οποία, ενώ αρχικά είχε ελεγχθεί, την Πέμπτη έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι Αρχές ήταν καθησυχαστικές για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, με την κατάσταση να είναι υπό σχετικό έλεγχο.

 Τα δεδομένα, ωστόσο, άλλαξαν δραματικά αργά το μεσημέρι της Πέμπτης όπου το μέτωπο επεκτάθηκε νοτίως και οι φλόγες έφτασαν στην άλλη πλευρά του βουνού, διανύοντας μια εξαιρετικά μεγάλη απόσταση.

Οι στιγμές που ακολούθησαν για τους κατοίκους της περιοχής -οι οποίοι ευλόγως έθεταν το ερώτημα πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα η φωτιά χωρίς να μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο- ήταν δραματικές.

Άτομα όλων των ηλικιών έτρεχαν πανικόβλητα να εκκενώσουν την περιοχή είτε οδικώς είτε διά θαλάσσης έπειτα από αλλεπάλληλα μηνύματα του 112, με τον κρατικό μηχανισμό να εμφανίζεται για ακόμη μια φορά απροετοίμαστος.

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής με όσα βίωναν, προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη Νέα Αγχίαλο και τους γύρω οικισμούς, άλλοι οδικώς με οχήματα και λεωφορεία, άλλοι διά θαλάσσης. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο είχαν σπεύσει ιδιωτικά σκάφη, καθώς και πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Γυναίκες με βρέφη, ηλικιωμένοι, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής κρατώντας στην αγκαλιά τους τα κατοικίδιά τους συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Νέας Αγχιάλου και επιβιβάστηκαν σε αυτά με βλέμματα γεμάτα αγωνία αλλά και φόβο, τόσο για το πώς θα εξελιχθεί η φωτιά τις επόμενες ώρες αλλά για όσα αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις