Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σφαγή αμάχων από τζιχαντιστές στην πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας

Σφαγή αμάχων από τζιχαντιστές στην πολιτ...

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στην πολιτεία Μπόρνο

Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε δύο χωριά της πολιτείας Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και μαρτυρίες κατοίκων που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, οι οποίοι επέβαιναν σε περισσότερες από 15 μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν σε χωρικούς που έβοσκαν τα κοπάδια τους στην Κουκάουα και αποκεφάλισαν 18 εξ αυτών. Δεν πυροβόλησαν ούτε μια φορά, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο κτηνοτρόφος Χαμπίμπου Άρντο.

Τον αριθμό των νεκρών κτηνοτρόφων επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή, συμπληρώνοντας ότι τζιχαντιστές επιτέθηκαν επίσης σε γειτονικό χωριό σκοτώνοντας επτά κατοίκους. Η περιοχή Κουκάουα βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ.

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στην πολιτεία Μπόρνο, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις