Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας: Θέτει τέλος στην Ανυπότακτη Πολιτεία με αιχμές για «συντρόφους»

Χρήστος Πατούχας: Θέτει τέλος στην Ανυπό...

Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου

Με ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τους λόγους και αναφέρεται στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Γραφείου της δημοτικής παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Χρήστος Πατούχας δηλώνει οτι ο ίδιος βάζει τέλος στην λειτουργία της αφήνοντας αιχμές περί "συντρόφων".

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση Πατούχα με μέλη της παράταξης επήλθε μετά την απόφασή του να προσχωρήσει στο ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρήστου Πατούχα

Στις 29 Ιουνίου συγκλήθηκε και συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας με θέμα την εκλογική τακτική της παράταξης στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Η συζήτηση υπήρξε εκτεταμένη, κυρίως μεταξύ δύο προτάσεων, την εισηγητική πρόταση του επικεφαλής για αποδοχή της πρότασης συνεργασίας της Λαϊκής Συσπείρωσης και την δεύτερη πρόταση της αυτόνομης καθόδου, αν αυτό καταστεί δυνατόν. Το θέμα το παραπέμψαμε για οριστική απόφαση σε ολομέλεια που θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα. Η εισήγηση του επικεφαλής για την εν λόγω ολομέλεια είναι έτοιμη από τις 30/6/2023 και μπορεί να μου την ζητήσει όποιος θέλει. Έκτοτε οι εισηγητές της δεύτερης πρότασης αγνοούνται! Είναι προφανές, ότι όταν διαπίστωσαν ότι η πρόταση τους, δεν θα είχε πλειοψηφική υποστήριξη και προκειμένου να μην υπάρξει απόφαση σύμφωνα με την πρώτη πρόταση θέλουν να ματαιώσουν κάθε διαδικασία. Είναι ακόμα προφανές, ότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, οι παρατάξεις κλείνουν τα ψηφοδέλτια τους, κανείς δεν μπορεί να περιμένει κανέναν, όταν όλοι πιέζονται από την καταληκτική ημερομηνία της 31        Αυγούστου. Στην προοπτική αυτής της συνεργασίας, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι έχουν βγάλει «φλύκταινες». «’Ινα μη μιασθώσι» κατά την εκκλησιαστική ρήση, φοβούνται μην ο συγχρωτισμός με κομμουνιστές τους μεταδώσει ασθένειες. Προσωπικά, έχω καταγγείλει τους συντρόφους αυτούς για διγλωσσία, διπροσωπία και υποκρισία. Χρησιμοποίησαν αυτά τους τα προσόντα για να διαστρεβλώσουν, να κινδυνολογήσουν, να απαξιώσουν την πρόταση συνεργασίας, χρησιμοποίησαν τερτίπια και μικρομεγαλισμούς για να την τορπιλίσουν, συκοφάντησαν αδίστακτα τον επικεφαλής της παράταξης, καλλιέργησαν φοβίες και ανασφάλειες πολύ παλιών δεκαετιών, δεν δίστασαν να τορπιλίσουν στο όνομα των εμμονών τους την ενότητα και την ταυτότητα της παράταξης μας.

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένοι σύντροφοι με πρωτοβουλία τους συνέταξαν ένα κείμενο με προσπάθεια αυτό να είναι ενωτικό και συνθετικό και που έκανε το ελάχιστο. Διατύπωνε την δημόσια τοποθέτηση μας μπροστά στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές. Η ίδια ομάδα το απέρριψε ασυζητητί.

Είναι ιστορικά αληθές, ότι η Ανυπότακτη Πολιτεία στα χρόνια της ύπαρξης της, λειτούργησε στα βασικά ζητήματα στη βάση της ομοφωνίας. Έχω ξαναγράψει ότι στα δικά μας μεγέθη, για να διαλυθείς είναι αρκετή η διαφωνία και μιας μικρής ομάδας. Για τον λόγο αυτό, δεν δέχτηκα εισηγήσεις, ποτέ μέχρι τώρα, ούτε και στην παρούσα περίοδο, να λειτουργήσουμε στην βάση της πλειοψηφίας.

 Για τους λόγους αυτούς, μετά από πάρα πολύ σκέψη, με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, με πολλή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, κατέληξα στις παρακάτω αποφάσεις:

1.      Θέτω από την πλευρά μου τίτλους τέλους στην λειτουργία της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία. Τα μέλη, οι φίλοι της, οι κατά καιρούς συμμαχητές, συνοδοιπόροι ή υποψήφιοι στις τέσσερες εκλογικές αναμετρήσεις, αποδεσμεύονται και ο καθένας θα επιλέξει την περαιτέρω πορεία του με γνώμονα τις αρχές και τις επιταγές της συνείδησης του.

2.      Το αρχείο μας, (Ιστοσελίδα anypotaktoi.gr), θα είναι ελεύθερο για οποιονδήποτε θα ενδιαφερθεί, ελεύθερο στην ιστορική χρήση. Επίσης στην διάθεση του καθενός θα βρίσκεται και το προσωπικό μου αρχείο.

3.      Ελπίζω, οι αρχές της ομοφωνίας να γίνουν από όλους σεβαστές και να μην υπάρξει περαιτέρω η οποιαδήποτε μονομερής χρήση του τίτλου της παράταξης μας. Θα αποτελούσε ασέβεια προς την ιστορία μας, προφανή παραχάραξη της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας μας.

4.      Στις οργανωμένες ομάδες των συντρόφων μου, εύχομαι ευόδωση των πολιτικών τους σχεδίων, σε όλους εύχομαι τύχη και νικηφόρα αγωνιστική προσπάθεια. Ελπίζω, θα ήμουν ευτυχής, αν το προσωπικό μου παράδειγμα πολιτικής ευθύτητας και ειλικρίνειας επηρεάσει έστω και ελάχιστους στην μελλοντική τους ζωή. Κρατείστε σαν αξιοσημείωτο κανόνα, ότι σωστή πολιτική είναι αυτή που είναι σωστή στον κατάλληλο χρόνο. Σωστό είναι ότι συμφέρει τον εργαζόμενο λαό, μακριά από μικροπολιτικές ιδιοτέλειες.

5.      Στις προσεχείς μέρες, θα κάνω γνωστή την προσωπική μου πολιτική στάση.  Ότι κάνω, θα είναι σύμφωνο με τις προσωπικές μου αρχές, την συνέπεια και τις ιδεολογικές μου καταβολές.

Καλή αντάμωση στους μελλοντικούς αγώνες για το κοινό καλό!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις