Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος και ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας αποχαιρετούν τον Νίκο Δούρο

Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος και ο Σύλλογος Α...

Στεφάνια με μαργαρίτες έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του καταστήματος Dur στην Αγ. Νικολάου & Μαιζώνος - Στο νέο ιερό ναό Αγ. Ανδρέου την Τρίτη 25/7 στις 12.30 το μεσημέρι η κηδεία του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών "O Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄" όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, συνήλθε εκτάκτως την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, με αφορμή το άγγελμα του θανάτου, του αγαπητού Νικολάου Θεοδ. Δούρου.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Γορτυνιακού Συνδέσμου, Γωγώ Καραλή αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του, στο δημιουργικό του πνεύμα, στην εργατικότητα, στην αγάπη του για τον συνάνθρωπο. Κυρίως μίλησε για την αγάπη του εκλιπόντος για τον  Σύνδεσμό μας, την ηθική και  υλική του συμπαράσταση στην δημιουργία και λειτουργία της Γορτυνιακής Γωνιάς, την αδιάκοπη παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας, αλλά και την Δωρεά μαζί με τους αδελφούς του (τον αείμνηστο Παναγιώτη και τον Ανδρέα) της προτομής του Προστάτη του Συνδέσμου μας Εθνομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’ που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Παντανάσσης. Ο Νικόλαος Δούρος υπήρξε ένα Άξιο τέκνο της Γορτυνίας, που τίμησε τον τόπο της  γέννησης του με τον τρόπο που έζησε και δραστηριοποιήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο του Γορτυνιακού Συνδέσμου ομόφωνα  αποφάσισε τα εξής:

1. Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιον ακολουθία

2. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στα γραφεία του Συλλόγου.

3. Να αναρτηθεί η φωτογραφία του στο Εντευκτήριο του Συνδέσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης

4. Να κατατεθεί στεφάνι εκ φυσικών ανθέων στην σορό του.

5. Να δημοσιευτεί το ψήφισμα στον τοπικό Ημερήσιο και Ηλεκτρονικό Τύπο και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                      

Η Πρόεδρος:  ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ                           

Η Γραμματέας:  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ.

*Στο μεταξύ συλλυπητήριο μήνυμα υπήρξε & από τον σύλλογο Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την απώλεια του Νίκου Δούρου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θλίψη σκόρπισε σε όλους μας η απώλεια ενός σπουδαίου Αρκά και χαρισματικού ανθρώπου, του Νίκου Δούρου.

Ο Νίκος Δούρος, ο ιδρυτής της γνωστής εταιρίας ειδών ανδρικής ένδυσης DUR, υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας, που τίμησε τον τόπο του με την επαγγελματική του πορεία και τον βίο του. Ο Νίκος Δούρος, που υπήρξε Πρόξενος της Ελλάδας στην Ουγγαρία, διακρίθηκε για τη δράση του σε όσες υψηλές θέσεις ευθύνης υπηρέτησε στην Πάτρα και εκτός Πατρών και έγραψε τη δική του αξιοσημείωτη ιστορία στον επιχειρηματικό κόσμο με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική προσφορά. Υπήρξε ένας έντιμος άνθρωπος με έναν ακέραιο και δυναμικό χαρακτήρα, μα πάνω από όλα υπήρξε ένας καλός άνθρωπος και ένας καλός οικογενειάρχης, ένα άξιο τέκνο της Αρκαδικής γης, που την έκανε υπερήφανη.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 25/7/2023 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Καλό Παράδεισο».

Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είναι ο Παναγιώτης Καρασπήλιος.

Τέλος να αναφέρουμε πως συγκίνηση προξένησε στους περαστικούς η εικόνα των δύο στεφανιών με μαργαρίτες που έχουν τοποθετηθεί στις 2 εισόδους του καταστήματος Dur στην οδό Αγ. Νικολάου & Μαιζώνος στην Πάτρα.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις