Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες" λέει ο Γεωργιάδης

Πάτρα: "Η εταιρεία μόνη της είχε απ...

Τι είπε ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action 24 αναφέρθηκε στην κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα.

Όσον  αφορά στο συμβάν στην περιμετρική της Πάτρας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το δυστύχημα συνέβη 12:20. Άρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν σταματήσει οι εργασίες την ώρα που είχε διατάξει το κράτος, αλλά η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες. Διερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας από χθες το γιατί και το πώς. Προφανώς και τα πρόστιμα θα μπουν και όλα τα προβλεπόμενα θα ακολουθηθούν. Δεν λέω ότι αυτό φέρνει πίσω στη ζωή τον συμπολίτη μας που πέθανε, ούτε ότι θα φτιάξει την υγεία του άλλου συμπολίτη μας που είναι σε πολύ βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά, δυστυχώς, εάν είχαν τηρήσει την υπουργική απόφαση που είχαμε εκδώσει, 12:00 η ώρα θα είχαν φύγει και αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια από δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι.

Ο απολογισμός της κατάρρευσης είναι ένας νεκρός και 14 τραυματίες.

Τις έρευνες συνδράμει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Για το συμβάν έχουν γίνει 4 συλλήψεις.

Στο μεταξύ, μετά τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία αναμένεται να ξεκινήσει και η έρευνα της δικαιοσύνης, αφού ήδη η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έχει επικοινωνήσει με την Εισαγγελία, σε συνεννόηση με τον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τέλος, το εργατικό κέντρο της Πάτρας έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην μεγάλη περιμετρική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις