Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καύσωνας: Καμίνι τα δυτικά για το επόμενο 5νθημερο με τα 40αρια να μην υποχωρούν

Καύσωνας: Καμίνι τα δυτικά για το επόμεν...

Η μετεωρολογική εκτίμηση για τον καιρό των επόμενων ημερών

Θα "βράσει" σήμερα η δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν τον υδράργυρο να φθάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία και στους 37 στην Ηλεία.

Και τις επόμενες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν γύρω στους 40 βαθμούς.

 

Ο καιρός των επόμενων ημερών στην Πάτρα

Ο γεωλόγος- προγνώστης καιρού (Εξωτερικός Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), Νικόλας Σερέτης εξηγεί στο thebest.gr:

"Ένα κλικ πιο πάνω και για περίπου 4-5 ημέρες ο υδράργυρος στην Δυτική Ελλάδα λόγω των βορειοανατολικών ανέμων, οι οποίοι δρώντας ως καταβάτες από την οροσειρά της Πίνδου θα ζεστάνουν και θα ξηράνουν περεταίρω την ατμόσφαιρα.

Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών με τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών να αυξάνει κατακόρυφα. Δεν διαφαίνεται ουσιαστική αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης τουλάχιστον μέχρι και τις 24-25/7 με τα στοιχεία μάλιστα να δείχνουν μικρή περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου το επόμενο Π-Σ-Κ. Ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση στις δραστηριότητές μας".

Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Την Κυριακή 16 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 23 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
 

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Παράλληλα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Κυριακή για έξι περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα για σήμερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις