Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Δυτική Ελλάδα και ο καύσωνας: Πού «χτύπησε» κόκκινο το θερμόμετρο! Η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην Πάτρα

Η Δυτική Ελλάδα και ο καύσωνας: Πού «χτύ...

Δείτε αναλυτικά

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα 15/7 στη Δυτική Ελλάδα με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές τους 40°C και στις περισσότερες να φθάνει και να υπερβαίνει τους 38°C.

Ο γεωλόγος- προγνώστης καιρού (Εξωτερικός Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), Νικόλας Σερέτης εξηγεί στο thebest.gr:

"Ένα κλικ πιο πάνω από αύριο και για περίπου 4-5 ημέρες ο υδράργυρος στην Δυτική Ελλάδα λόγω των βορειοανατολικών ανέμων, οι οποίοι δρώντας ως καταβάτες από την οροσειρά της Πίνδου θα ζεστάνουν και θα ξηράνουν περεταίρω την ατμόσφαιρα.

Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών με τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών να αυξάνει κατακόρυφα. Δεν διαφαίνεται ουσιαστική αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης τουλάχιστον μέχρι και τις 24-25/7 με τα στοιχεία μάλιστα να δείχνουν μικρή περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου το επόμενο Π-Σ-Κ. Ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση στις δραστηριότητές μας".

Παρακάτω αποτυπώνονται οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σήμερα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις