Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Ισόβια στους 7 από τους 12 επέβαλε το δικαστήριο

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Ισόβια σ...

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του 'Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ισόβια στον 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο καταδικασθέντα για τη δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη). Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελέας της έδρας εισηγείται τις συνολικές ποινές (για το σύνολο των πράξεων), τις οποίες θα ανακοινώσει το δικαστήριο μετά από νέα διακοπή.
Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελέας της έδρας εισηγείται τις συνολικές ποινές (για το σύνολο των πράξεων), τις οποίες θα ανακοινώσει το δικαστήριο μετά από νέα διακοπή. Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του 'Αλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τόσο η απόφαση του δικαστηρίου όσο και η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως, όπου εμφανίστηκε «καταπέλτης» κατά των 12 κατηγορούμενων και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, σημειώνοντας πως τέτοια συμβάντα στο μέλλον δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Όπως είχε σημειώσει η εισαγγελέας η σιωπή των 12 κατηγορουμένων ήταν «εκκωφαντική» και επιστρατεύθηκαν «τερατώδη ψέματα»- όχι αυθόρμητα, αλλά προσχεδιασμένα και κατασκευασμένα, όπως είπε. Απευθυνόμενη δε, στους κατηγορούμενους τόνισε ότι «δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ».

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις