Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καύσωνας «Κλέων»: Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Πάτρα- Πότε θα έχουμε 41 βαθμούς

Καύσωνας «Κλέων»: Οι μέγιστες θερμοκρασί...

Δείτε αναλυτικά

Πολύ θερμές αέριες μάζες αφρικανικής προέλευσης αναμένεται να «ξεχυθούν» επί της ουσίας προς την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου θάλασσας προκαλώντας κύμα καύσωνα στις χώρες της νότιας Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) διάρκειας περίπου 7-8 ημερών, σύμφωνα με τον Νικόλα Σερέτη, γεωλόγο-προγνώστη καιρού. 

Η χώρα μας, όπως εξηγεί, αναμένεται και αυτή να βρεθεί υπό την επήρειά τους με τον υδράργυρο να παραμένει ως προς τις μέγιστες τιμές του άνω των 40°C για πολλές ημέρες, με τις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές (π.χ. Αγρίνιο, Άργος, Σπάρτη, Λάρισα, Λαμία κ.α.) να θέτουν υποψηφιότητα και για τιμές κοντά ή και πάνω από 43°C.

Όσον αφορά την πόλη της Πάτρας και ευρύτερα την περιοχή της Αχαΐας οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να είναι οι εικονιζόμενες:

Όπως γίνεται αντιληπτό η πολυήμερη διάρκεια του θερμού αυτού κύματος θα είναι ένα στοιχείο το οποίο θα κουράσει και θα καταπονήσει.

Κάπως συγκεχυμένα τα στοιχεία για την συνέχεια με την πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων πάντως να δείχνουν μία εξομάλυνση της κατάστασης από τις 21-22/7 και μετά.

Υπάρχουν κάποια σενάρια που θέλουν παράταση των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά αυτή την στιγμή αποτελούν την μειοψηφία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις