Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Πράσινο φως» από Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Πράσινο φως» από Ερντογάν για την ένταξ...

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενγμπεργκ, δήλωσε ότι η Τουρκία δίνει τη συγκατάθεσή της για ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία

Ως μία ιστορική ημέρα χαρακτήρισε την σημερινή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αφού κατά δήλωσή του η Τουρκία δέχθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βίλνιους, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα προχωρά τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Σουηδίας για να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο γγ του ΝΑΤΟ είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχτηκε να εισαχθεί το ταχύτερο στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το πρωτόκολλο εισδοχής της Σουηδίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δεν είχε να δώσει κάποιο λεπτομέρες χρονοδιάγραμμα για το πόσο σύντομα να περιμένουμε τη διαδικασία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις