Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Επίδαυρος – Ιππόλυτος: H sold out έναρξη με το αισθητικό μέρος να κυριαρχεί ξεκάθαρα

Επίδαυρος – Ιππόλυτος: H sold out έναρξη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα μοντερνιστικό ανέβασμα με την θεά Αφροδίτη σε ρόλο σκηνοθέτη (με κάμερα και ντύσιμο Μπιγιονσέ) αλλά και γυμνό

«Σείστηκε» η Επίδαυρος την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Καταρχήν και οι δυο βραδιές προκάλεσαν sold out εισιτηρίων. Το αργολικό θέατρο γέμισε ασφυκτικά και πάνω από 17000 άτομα έσπευσαν να δουν τον Ιππόλυτο με τον ανερχόμενο πρωταγωνιστή και ηθοποιό του «Maestro», Ορέστη Χαλκιά στον ομώνυμο ρόλο.

Οι εντυπώσεις μιλούν για μια εντυπωσιακή, καθηλωτική παράσταση όπου το αισθητικό κομμάτι και η όλη ατμόσφαιρα δέσποσαν. Το σκηνικό που παρέπεμπε σε σκοτεινό βάλτο με λάσπες, νερό, στάχυα έσμιξε με γιγαντοοθόνη σε ύφος μεταφυσικού βίντεο κλιπ. Η Ελενα Τοπαλίδου που έπαιξε τη θεά Αφροδίτη με rock glam κοστούμι – από εκείνα που αρέσουν στη Μπιγιονσέ- σκηνοθετούσε τις εξελίξεις με κάμερα στο χέρι. Η ιστορία προχωρούσε με live προβολές και selfies καθώς η εξουσία της ναρκισσιστικής θεάς εμφανίστηκε αδυσώπητη.

Το σκοτεινό και μελαγχολικό κλίμα με τα ηλεκτρονικά ακούσματα ήταν πολύ επιδραστικό, υπήρχε ρυθμός και σαφής ταυτότητα σύγχρονης προσέγγισης.  Ο ερωτισμός επισκιάστηκε πάντως από την υπογράμμιση της σύγκρουσης του πεπρωμένου με την ανθρώπινη θέληση. Χρησιμοποιούνταν μικρόφωνα- ψείρες ενώ στο τέλος υπήρχε γυμνό από τους νέους του θιάσου.

Η θεά Αφροδίτη εκδικείται τον Ιππόλυτο, νόθο γιο του Θησέα, ανέραστο φυσιολάτρη και οπαδό της Άρτεμης, κάνοντας την μητριά του Φαίδρα να τον ερωτευτεί.  Η Κατερίνα Ευαγγελάτου εστίασε με καινούρια μέσα στο μύθο δίνοντας έμφαση στα μοιραία δεινά. Οι ερμηνείες ήταν  πάντως αμφιλεγόμενες καθώς συζητήθηκαν «συν και πλην» στους βασικούς ηθοποιούς με τους Γιάννη Τσορτέκη (Θησέας) και Μαρία Σκουλά (Τροφός) να εισπράττουν τα περισσότερα εγκωμιαστικά σχόλια. Ο Χορός μάλλον απογοήτευσε σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα.

Η παράσταση που αναμφίβολα όμως ήταν ερεθιστική και ανανεωτική, ξεσηκώνοντας ποικίλες συζητήσεις μετά το φινάλε προσέλκυσε και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις κερκίδες. Δεν προβλέπεται να έρθει στην Πάτρα, στο πρόγραμμα είναι μόνο Αθήνα και Ελευσίνα.

 

 Ειδήσεις Τώρα

Ντούα Λίπα: Μετά από Ακρόπολη και Σίφνο, στο L.A με ασημένιο fishnet dress

Dolce e Gabbana: Εκαναν καπέλα τους τρούλους στο Alberobello και οι stars ήταν εκεί

Πάτρα: Σε φαρμακευτικό κώμα η 14χρονη μετά το τροχαίο στο Ρίο- Τι είπε ο Α. Ηλιάδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View