Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψήφος των αποδήμων: Τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση

Ψήφος των αποδήμων: Τη Δευτέρα σε δημόσι...

Στόχος να μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους από όπου κι αν βρίσκονται

Σε δημόσια διαβούλευση θα εισέλθει αύριο η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την άρση των εμποδίων σχετικά με την ψήφο των απόδημων σε μία διαδικασία η θα ολοκληρωθεί πιθανόν μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει και η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος κατά πληροφορίες να έρθει στη Βουλή στις 18 Ιουλίου και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σημειώνεται μάλιστα πως σε άτυπη ενημέρωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει πως «το ν/σ που αφορά στην ψήφο των αποδήμων θα αναρτηθεί αύριο, Δευτέρα 17 Ιουλίου για διαβούλευση και αμέσως θα ξεκινήσει η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος είναι να έχει τεθεί προς ψήφιση πριν το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή πριν τα τέλη Ιουλίου».

Με τη νομική αυτή ρύθμιση, ανοίγει ο δρόμος ώστε όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι όμως εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία απ’ όπου και αν κατοικούν. Έτσι, με την έγκριση του νέου νόμου, όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία.

«Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή και τόνισε: «Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια έχουμε μεταξύ λόγων και πράξεων και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300 βουλευτές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις